Jupiter se va apropia de Pamant suficient de mult pentru a fi observat cu ochiul liber, impreuna cu Uranus.
Jupiter va ajunge la cea mai mica distanta de Pamant din ultimii 60 de ani (1951), si timp de patru luni, uriasa planeta va face echipa cu Uranus.

Planeta gazoasa va fi la cea mai mica distanta de noi, mai precis 592 de milioane de kilometri, atunci cand Soarele, Pamantul si Jupiter vor fi aliniate. „Aceasta aliniere se produce la fiecare 400 de zile, pe masura ce Pamantul prinde din urma Jupiter, pe orbita sa in jurul Soarelui”, a explicat Raminder Singh Samra, astronomul de la the H.R. MacMillan Space Centre din Vancouver, Canada.

„Din cauza ca orbitele planetelor sunt usor eliptice, distantele dintre ele variaza, ceea ce inseamna ca abia in 2022 cele doua planete vor mai fi atat de apropiate”, a adaugat Raminder.

Pana la sfarsitul lui septembrie, Jupiter va fi cel mai luminos obiect de pe cer, in afara de Luna, iar planeta va fi vizibila toata noaptea, rasarind in est si apunand in vest.

Potrivit nationalgeographic.com, pe 22 septembrie, o luna plina va fi vizibila chiar deasupra lui Jupiter, oferind un adevarat spectacol care va putea fi observat cu ochiul liber.

Mai mult, cu doar un binoclu, planeta Uranus va putea vazuta si ea, langa Jupiter, ca o mica pata albastra pe cerul intunecat. Jupiter si Uranus vor aparea impreuna pe cer timp de cateva saptamani si se vor desparti la sfarsitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here