Ieri, la Agentia pentru Protectia Mediului din Satu Mare a avut loc prima intalnire dintre membrii cercului Eco, repre-zentati prin elevi ai Colegiului National „Ioan Slavici”, si Sarah Mulligan, noul voluntar trimis din partea Asociatiei „Corpul Pacii” la solicitarea APM.

In cuvantul de salut, Sarah s-a prezentat celor prezenti si totodata si-a facut cunoscute cateva din ideile pe care doreste sa le materializeze in cadrul activitatii de voluntariat.

Originara din Ohio, Sarah Mulligan a absolvit Facultatea de Fizica-Geografie si Facultatea de Climatologie din cadrul Uni-versitatii din Colorado. Pana in prezent a coordonat activitatea unui centru de voluntariat pe probleme de mediu din SUA si a participat la educarea pe teme de mediu a copiilor cu varste cuprinse intre 10 -13 ani din mai multe scoli americane. Considera ca este o persoana optimista, cu initiativa, dornica sa imparta-seasca si altora din experienta americana privind protectia mediului.

Din 22 februarie 2007 se afla in Romania, iar la 5 mai a cunoscut pentru prima data Agentia pentru Protectia Me-diului Satu Mare. Timp de 6 luni a invatat limba romana in cadrul unor cursuri organizate la Ploiesti.
Ca o prima impresie, Sarah Mulligan a spus ca Satu Mare este un oras mult mai frumos si mai primitor decat Ploiestiul si se bucura foarte mult ca isi va des-fasura munca de voluntariat in orasul nostru, unde va sta pana in anul 2009.

Reamintim cititorilor nostri ca la inceputul acestui an la nivelul APM Satu Mare s-a creat un cerc „Eco-prieteni”, care reuneste 50 de elevi din mai multe unitati de invatamant din Satu Mare. Pana acum activitatea cercului a fost direct coordonata de Michael Schraft – voluntar american repartizat prin Corpul Pacii la solicitarea APM. Din motive de sanatate, Michael Schraft a fost nevoit sa-si intrerupa activitatea, pe care a preluat-o colega lui, Sarah.

Asa cum a precizat si Eli-sabeta Bekesy, directoarea APM Satu Mare, pe parcursul celor doi ani Sarah Mulligan va desfasura mai multe activitati, dintre care amintim: predarea unor ore de limba engleza pentru angajatii APM, organizarea de actiuni cu caracter ecologic conform calendarului evenimentelor ecologice si, nu in ultimul rand, familiarizarea cu modelul ame-rican privind protectia mediului.

Sursa: Informatia zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here