Presedintele Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic, Sulfina Barbu, a anuntat vineri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca-l asteapta pe ministrul Mediului sa vina in Parlament pentru a da detalii despre situatia programelor de mediu.sulfina

Potrivit presedintelui Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic, in opt luni de la preluarea mandatului, activitatea ministerului Mediului a „lipsit total”. Sulfina Barbu a precizat ca la inceputul sesiunii parlamentare va solicita Ministerului Mediului „sa ofere raspunsuri detaliate in fata Comisiei de administratie si echilibru ecologic, in legatura cu principalele programe de mediu”.

Deputatul PDL a sustinut, in cadrul comunicatului de presa, ca „ministrul Nemirschi trateaza obiectivele de mediu din programul de guvernare dupa cheful si interesul sau, iar Romania plateste din buzunar sanctiuni pentru infringement-urile de la Mediu”.

„Apatia ministrului Nemirschi ne face sa ne gandim ca domnia sa si-a incheiat treaba la Mediu”, a mai precizat ea.nemirschi

Printre proiectele de mediu pe care le considera restante, Barbu a enumerat Casa Verde si Marea Debarasare. „Dupa amanari repetate, programul Casa Verde s-a dovedit, dupa prima sesiune de proiecte, un esec din cauza ca au fost excluse persoanele fizice dintre beneficiari, iar conditiile nerealiste pentru obtinerea finantarii blocheaza desfasurarea proiectului. Tintele asumate prin programul Marea Debarasare au fost consecvent ratate, iar implicarea populatiei a scazut substantial, din cauza ca nu s-au cautat solutii care sa stimuleze cetatenii si sa sprijine firmele de reciclare”, a sustinut deputatul PDL.

„In conditiile in care Romania este una dintre tarile cu cele mai multe situri Natura 2000 din UE, ministerul a fost complet dezinteresat de identificarea, inscrierea acestor zone in program si de managementul programului privind Ariile Protejate. Prin urmare, Romania va fi sanctionata in septembrie de catre Comisia Europeana prin declansarea procedurii de infringement pentru Arii Protejate. Desi Comisia Europeana a declansat procedura de infringement pentru gropile de deseuri neecolgice si Romania va plati milioane de euro, lipseste un dialog cu administratiile locale pentru solutii vizand gropile de gunoi, cu toate ca se stie clar ca unele administratii au gasit solutii care ar trebui promovate si extinse”, se mai precizeaza in comunicat.

In final, Barbu ii aminteste ministrului Mediului sa trimita in Parlament, in prima sesiune parlamentara, trei proiecte ale unor legi: modificarea Legii Apelor, modificarea Legii privind Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si ratificarea Protocolului privind evaluarea strategica de mediu, Espoo, 1991.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here