„Marea debarasare”: scoateti in strada vechiturile electrice!

Echipamente electrice si electronice vechi, colectate sambata din fata caselor.

*Actiunea se desfasoara in toate orasele cu peste 20.000 de locuitori

Bucurestenii care vor sa scape de echipamentele electrice si electronice vechi sau defecte trebuie sa le scoata, sambata, pana la pranz, in fata casei sau a blocului, astfel incat firmele de salubrizare sa aiba timp sa le colecteze. Aceasta este prima actiune din acest an a campaniei „Marea debarasare”. La nivel national, campania se va desfasura in toate orasele care au peste 20.000 de locuitori.

Tinta – 4 kilograme de deseuri, de locuitor

Directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti, Adrian Catrina, i-a sfatuit ieri pe bucurestenii care locuiesc pe strazi mai putin circulate sa sune la primariile de sector pentru a se asigura ca firmele de salubrizare care se ocupa de ridicarea deseurilor ajung si in zonele lor. Potrivit autoritatii regionale de mediu, ziua de 19 aprilie nu a fost aleasa intamplator, initiatorii gandindu-se ca in aceasta perioada populatia face curatenia pentru Paste.

Pana acum, in Capitala, fiecare primarie si-a stabilit propriul calendar de colectare de deseuri electrice si electronice, cel mai activ fiind sectorul 3, care face acest lucru saptamanal, in timp ce sectoarele 1, 2 si 6 organizeaza lunar astfel de actiuni. La precedenta „Mare debarasare”, desfasurata simultan in tot Bucurestiul pe 3 noiembrie anul trecut, au fost colectate in total 73 de tone de echipamente electrice si electronice, adica jumatate din cantitatea totala colectata in 2007. La nivel national, s-au strans peste 600 de tone de deseuri electrice intr-o singura zi. Actiunea urmareste sa ajute Romania sa colecteze patru kilograme de astfel de deseuri pe cap de locuitor, norma europeana in acest sens.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *