Presedintele american, George W. Bush, a subliniat importanta dezvoltarii tehnologiei alternative pentru obtinerea energiei, in discursul sau asupra starii natiunii, sustinut luni, la Washington. Liderul de la Casa Alba a aratat ca investitiile in dezvoltarea noilor tehnologii reprezinta cea mai buna masura pentru Statele Unite ale Americii de a-si intari securitatea energetica si de a continua cursa impotriva incalzirii globale.

“Va invit sa descoperim noi tehnologii prin care sa poata fi folosita energia carbunelui si, in acelasi timp, sa fie izolate emisiile de dioxid de carbon. Sa folosim puterea energiilor regenerabile, precum si energia nucleara. Trebuie sa continuam sa investim in biocarburanti, cat si in bateriile care vor echipa automobilele si camioanele electrice care vor popula soselele viitorului. Securitatea noastra si mediul nostru inconjurator cer reducerea dependentei de petrol”, a spus Bush.

Fond ecotehnologic international

Casa Alba a anuntat, de asemenea, ca SUA isi reafirma sprijinul pentru infiintarea unui fond international destinat tehnologiilor de mediu curate, pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare in eforturile lor de combatere a factorilor care provoaca schimbarile climatice. “A sosit momentul sa cream un fond international de tehnologie ecologica prin care sa ajutam state cum ar fi India sau China sa-si dezvolte mai mult sursele bioenergetice. Ar fi bine sa ajungem, in sfarsit, si la semnarea unui tratat international, prin care sa limitam drastic emisia gazelor de sera.

Acest tratat va fi functional numai in cazul in care toate economiile importante ale lumii isi asuma, fara nicio exceptie, aceleasi obligatii legate de protejarea mediului”, a mai spus seful administratiei americane. George W. Bush a facut apel la investitii mai mari, in SUA, in domeniul cercetarii: “Pentru a cladi un viitor sigur din punct de vedere energetic, este nevoie sa avem incredere in geniul creator al cercetatorilor americani si sa-i imputernicim sa gaseasca noi cai spre tehnologiile ecologice”.

La finalul pledoariei sale pentru protejarea mediului inconjurator, liderul de la Casa Alba a transmis ca Statele Unite ale Americii se angajeaza sa vegheze asupra securitatii energetice proprii si sa continue cursa impotiva incalzirii globale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here