Consilierii municipali – siliti de Justitie sa aprobe betonarea Parcului Tineretului

Alesii sunt obligati ca la sedinta de consiliu de maine sa voteze un schimb de terenuri intre doua spatii verzi

Sentinta a fost data de aceeasi judecatoare care a hotarat betonarea Parcului Bordei

Consilierii municipali – siliti de Justitie sa aprobe betonarea Parcului Tineretului

Dupa ce instanta a hotarat betonarea Parcului Bordei si i-a obligat pe consilierii generali sa-i aprobe omului de afaceri Costica Constanda un plan urbanistic care ii permitea acestuia sa construiasca blocuri cu patru etaje pe spatiul verde, acum judecatorii ii obiga pe alesii municipali sa voteze, joi, un schimb de terenuri intre doua spati verzi, ambele in Parcul Tineretului.

Consilierii care au absentat de la sedinta de Consiliu general din 21 aprilie, sedinta in care nu s-a votat betonarea Parcului Tineretului din lipsa de cvorum, au primit citatii prin care li se aduce la cunostinta ca nu duc la indeplinire o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Consilierii care au absentat sunt: Dorin Baleanu, Florin Bumbas, Dragos Florescu, Gheorghita Goncea, Ioan Marinescu, Mircea Valentin, Moise Alina, Patica Iuliana, Octavian Petrovici si Olga Rece. „Cred ca traim intr-o lume anormala daca suntem pusi de instanta sa votam asa ceva. Eu nu sunt de acord cu acest schimb, sa fie dat terenul in parc. Sa se gaseasca alta solutie. Nici cand a fost problema cu Bordeiul nu am votat pentru”, ne-a declarat Dorin Baleanu, consilier.

Amenintati cu amenzi si cu inchisoarea

Daca alesii vor absenta in continuare, risca sa plateasca daune de un milion de lei, plus o amenda de 20 la suta din salariul minim pe economie, pe zi. „Daca nici dupa aceste sanctiuni nu se duce hotararea judecatoreasca la indeplinire, consilierii risca sa faca inchisoare de la 3 luni la 6 ani, conform legii. Eu nu pot sa nu duc la indeplinire o hotarare a instantei, mai ales ca Primaria a intabulat ca domeniu public, Parcul Tineretului unde doamna Micsuneanu avea terenul”, a declarat Victor Adir, consilier municipal.

Consiliul general al municipiului Bucuresti nu a aprobat la sfarsitul lunii aprilie, din lipsa de cvorum, schimbul de terenuri dintre municipalitate si Marioara Micsuneanu, ambele terenuri aflandu-se pe spatiu verde, in Parcul Tineretului. Daca alesii municipali ar fi votat acest proiect, Marioara Micsuneanu ar fi primit in locul celor doua hectare din inima parcului, o suprafata echivalenta aflata la marginea acestuia, pe spatiu verde, intr-o zona stabilita de municipalitate pentru relocarea proprietarilor din mijlocul parcului.

Aceasta situatie este cazul Constanda tras la indigo, Consiliul fiind obligat sa voteze acest schimb printr-o hotarare definitiva si irevocabila, data in vara anului 2007 la Curtea de Apel Bucuresti de Camelia Sprinceana, aceeasi judecatoare care a decis si distrugerea Parcului Bordei. Micsuneanu a intrat in posesia acestui teren cumparand de la fostii proprietari mai multe fasii de spatiu verde.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente