Disponibilizari la Agentiile de Mediu din Bacau

0
499

Agentia pentru Protectia Mediului Bacau a fost absorbita de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului care isi avea sediul tot in municipiu, in urma unui ordin emis de ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

S-a realizat o noua organigrama si potrivit acesteia din cele 80 de posturi de executie, cate erau in cele doua institutii, au mai ramas doar 59. Pentru departajare, angajatii au fost supusi unui examen.

„A fost nevoie ca salariatii sa sustina un concurs. Nu au participat toti, pentru ca unii si-au dat demisia inainte, fie ca si-au gasit altceva de lucru, fie nu au vrut sa participe la concurs. In final 20 de oameni vor primi preaviz„, ne-a declarat Paul Toderica, directorul fostei Agentii pentru Protectia Mediului.

Regionala se muta pe Oituz

Dupa testarea angajatilor urmeaza verificarea sefilor celor doua institutii si de servicii. „Au ramas sapte functii de conducere. Toti suntem acum interimari si vom da concurs cel mai probabil pe la finele lunii decembrie, inceputul lunii ianuarie anul viitor”, a mai spus Toderica.

Cele doua institutii se vor comasa nu doar pe hartie ci si in realitate. Regionala de Mediu se va muta cu birourile in cladirea fostei Agentii pentru a nu mai plati chiria de circa 10.000 de lei pe luna.

„Ne mutam ca sa facem economie. Nu se poate sa fim impartiti in doua sedii si sa mai dam si bani pe chirie. Pana se termina noul sediu din strada Oituz vom sta acolo cu totii„, a spus Iulian Movila, director Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau. Cele mai afectate servicii au fost cele financiar- contabil, juridic si resurse-umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.