MUNICIPALITATEA “LOVESTE” DIN NOU. 20.000 DE METRI PATRATI DIN PARCUL TINERETULUI VOR FI RETROCEDATI

Un nou caz “Constanda” capteaza atentia autoritatilor. Pe ordinea zilei de luni a Consiliul General al Capitalei se afla un alt proces de retrocedare a peste 20.000 metri patrati de spatiu verde. Este randul Parcului Tineretului sa fie feliat si portionat. Demersul a inceput in 2003, cand Marioara Micsunescu s-a adresat tribunalului pentru a-si primi averea pe nedrept instrainata, relateaza Jurnalul National.

In mod bizar, judecatoarea care a dat verdictul ce va pagubi spatiul de agrement de o suprafata considerabila este insasi “asasina” Parcului Bordei, Camelia Spranceana. Primar in perioada fatidica pentru parcul de la Sincai a fost tot Traian Basescu, iar Marioara Micsuneanu a primit portiunea de spatiu verde tot in urma unui schimb de terenuri. Coincidenta nu mai e coincidenta daca se repeta la nesfarsit.

Consilierii generali ai Capitalei se vad nevoiti sa voteze un schimb de terenuri intre doua spatii verzi, totul din cauza unei decizii definitive si irevocabile pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti in iunie 2008. Decizia prevede ca Marioara Micsunescu, proprietar a 20.107 metri patrati de teren in centrul Parcului Tineretului, trebuie sa primeasca la schimb o suprafata identica, dar la marginea acestuia. Hotararea a fost luata, in mod cu totul “neasteptat”, cu doar 3 zile inainte de a i se permite lui Costica Constanda sa construiasca in Bordei. Centru sau margine? Aceasta este intrebarea pe care si-o vor pune, luni, toti consilierii Capitalei.

Spiritul afacerist se simte puternic la numita doamna Micsuneanu. Inca din 2003, aceasta nu a stat deoparte de business si a cumparat, la preturi de nimic, terenuri de la fosti proprietari ai Parcului Tineretului. In posesia ei se afla deja 5 parcele.

Norocul nu s-a lasat asteptat si in 2005 astrele i-au suras damei din afaceri. Cosiliul General al Capitalei a aprobat o hotarare prin care marginea parcului devenea “zona destinata relocarii terenurilor ce au fost retrocedate in interiorul spatiului verde”. Soarta s-a aratat induratoare de doua ori. Marioara Micsunescu a devenit astfel si proprietara portiuniii de parc, dar a reusit sa-si si comaseze parcelele imprastiate pe zona verde, obtinand un teren de peste 20.000 de metri patrati.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente