Ne cheama padurea

Devenita traditionala, „Luna Padurii”, a carei deschidere oficiala din acest an a avut loc ieri, se desfasoara la nivel national, in perioada 15 martie – 15 aprilie.

Debutul sarbatorii a fost marcat printr-o actiune de plantare, organizata de Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva si Directia Silvica Giurgiu, intr-un santier de impadurire pe raza Ocolului Silvic Ghimpati cu participarea mass-media locala si centrala.
Actiunile specifice acestei perioade care se desfasoara in cadrul Lunii Padurii sunt axate in special pe impaduriri, ingrijire si igienizare a padurilor, precum si alte activitati educative ce au ca principal obiectiv crearea si mentinerea unui curent favorabil fata de padure in randul cetatenilor tarii, cu precadere la copii, elevi si studenti.
Potrivit conducerii RNP Romsilva, port-drapelul acestor manifestari, programul de regenerare a padurilor in anul 2008, aprobat de Consiliul de Administratie in sedinta din 28 ianuarie a.c. prevede lucrari de regenerare pe o suprafata de 15.400 ha din care 7 570 ha (49,2%) prin regenerari naturale, restul prin impaduriri. Din suprafata prevazuta a fi impadurita in acest an, 874 ha sunt terenuri degradate, inapte folosintelor agricole, ele urmand a fi introduse in circuitul productiv prin impadurire. Valoarea tuturor lucrarilor de regenerare a padurilor programate a fi executate in anul 2008 va depasi, conform precizarilor conducerii regiei, peste 146 milioane lei.
In campania de impaduriri din aceasta primavara, Romsilva si-a propus sa execute lucrari de regenerare pe circa 9.700 ha, reprezentand 63% din programul anual. Pentru acest lucru, vor fi folositi 57 milioane de puieti produsi in pepinierele proprii.
Tot in cadrul acestei campanii vor mai fi executate si lucrari de completare si refacere a culturilor calamitate in inundatiile din 2006 pe suprafetele din imediata apropiere a Dunarii.

Silvoturism cu rezervari online
In decursul ultimelor secole, turismul si activitatile turistice si formele lor de manifestare au avut un trend ascendent, fenomen ce permite o mai buna valorificare a resurselor turistice.
Silvoturismul este una dintre formele de turism care presupune desfasurarea activitatilor turistice intr-un mediu agreabil, nepoluat, cu privelisti reconfortante si nepoluate. El se diferentiaza de celelalte forme de turism mai ales prin legatura sa directa si stransa cu mediul cultural si natural.
Romsilva se implica si ea in dezvoltarea acestui tip de turism incercand sa valorifice potentialul creat de cele peste 200 foste cabane de vanatoare.
Astfel, regia a reusit sa puna la punct o retea turistica ce include, in acest moment, 60 de cabane amenajate la standardele impuse de legislatia in vigoare si care ofera un confort sporit turistilor.
Celor ce doresc sa practice silvoturismul, RNP Romsilva le pune la dispozitie un sistem modern de rezervare online, asigurat prin www.rosilva-turism.ro. Este prina aplicatie B2B de rezervare online din Romania care, momentan, permite rezervari online numai prin intermediul agentiilor de turism interne si internationale.
Lansarea oficiala a sistemului s-a realizat ieri la sediul central al RNP- Romsilva, si va fi operational incepand cu 1 aprilie a.c.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *