Array

Nemirschi vrea sa tuneze “Rabla”

Programul va cuprinde autoutilitare usoare si un numar nelimitat de autoturime pentru persoanele fizice
rabla
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ca partea a doua a programului “Rabla”, care va incepe de la 1 iunie, va cuprinde autoutilitare usoare si un numar nelimitat de autoturime pentru persoanele fizice.
Astfel, in program vor fi introduse si autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone, si, respectiv, numarul de masini care pot fi achizitionate de o persoana nu mai este limitat la una singura, ci pot fi achizitionate oricate se doreste, numai sa se inscrie in datele programului.
“Aceste doua modificari se vor intampla dupa ce miercurea viitoare voi introduce in sedinta de Guvern o Ordonanta de Urgenta care sa-mi permita sa le fac si banuiesc ca undeva, dupa data de 10-15 iunie, a doua etapa intra in functiune cu programul cu numar nelimitat si cu autoutilitare usoare. Tinta noastra este sa scoatem anul acesta 60.000 de rable de pe piata, indiferent cu ce marci sunt inlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea si le vor utiliza pe cele noi”, a declarat Nemirschi. Ministrul Mediului a mai declarat ca si persoanele juridice ar putea intra in programul “Rabla”, dar de la 1 septembrie. “Aici lucrurile se duc un pic spre legislatia europeana si, avand discutii cu Consiliul Concurentei, aici trebuie aplicata asa-numita schema de ajutor de minimis, adica de ajutor de stat, dar lucrul acesta se face in niste etape. Insa el va fi fezabil si va fi aplicat in a treia etapa. Adica de la 1 septembrie vor beneficia de autoturisme si autoutilitare si persoanele juridice, in aceleasi conditii”, a declarat Nemirschi. El a precizat ca la persoanele juridice schema va fi aplicata pentru trei ani, aceasta insemnand ca va fi valabila pana in 2011. “Am alocat pentru acest program 60.000 de unitati in trei ani de zile, ceea ce inseamna un efort financiar de subventie, pentru prima de casare, de circa 54 – 55 de milioane de euro pentru cei trei ani”, a afirmat ministrul Mediului. El a mentionat ca exista si o varianta de achizitie prin leasing a autoturismelor si autoutilitarelor incluse in programul “Rabla”, “dar se pare ca aici mai sunt niste runde destul de grele cu Consiliul Concurentei”. Nemirschi a participat, sambata, la Mamaia, la o adunare a motociclistilor din toata tara. Ministrul a venit imbracat in ton cu evenimentul, cu bocanci si costum de piele.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente