Array

Proiect dedicat dezvoltarii spatiului rural romanesc la Rosia Montana

Rosia Montana este una din comunitatile implicate in proiect

Trei comune din Alba vor gazdui entitati de economie sociala in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene derulat de Fundatia Soros Romania, in parteneriat cu Fundatia Pestalozzi si Asociatia Forda. Localitatile implicat in Proiectul Rures sunt Garbova, Scarisoara si Rosia Montana.

„Proiectul Rures este dedicat dezvoltarii spatiului rural romanesc prin activitati de economie sociala. In cadrul proiectului vor fi infiintate entitati de economie sociala in cele 24 delocalitati din 8 judete in care se desfasoara proiectul. In paralel se vor organiza activitati de promovare care sa conduca la mobilizarea grupurilor vulnerabile din cadrul comunitatilor beneficiare. Membrii grupurilor de initiativa din comunitati vor trece printr-un proces amplu de formare care va include cursuri de tehnologia informatiei, de economie sociala si antreprenoriat“, se afirma intr-un comunicat de presa al Fundatiei Soros.

Obiectivul proiectului este sa dezvolte organizatii si intreprinderi specifice economiei sociale in mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, alaturi de factorii de decizie si furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale, sa se implice activ in imbunatatirea conditiilor de viata ale grupurilor dezavantajate si dezvoltarea comunitatilor din care acestea fac parte.

Valoarea totala a proiectului depaseste 9 milioane de lei si este finantat din Fondul Social European.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente