Punct final in proiectul „Implica-te in protejarea mediului! Fii Ecologic”

Punct final în proiectul "Implic?-te în protejarea mediului! Fii Ecologic"
Punct final in proiectul "Implica-te in protejarea mediului! Fii Ecologic"
Punct final in proiectul „Implica-te in protejarea mediului! Fii Ecologic”

Asociatia OGHMA, in parteneriat cu Asociatia Educatio, cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Arad, a pus punct final in proiectul „Implica-te in protejarea mediului! Fii Ecologic”.

Proiectul „Implica-te in protejarea mediului! Fii Ecologic!” a inceput in luna mai si s-a finalizat in luna iunie.

Scopul proiectului l-a constiuit cresterea gradului de educare si constientizare a tinerilor din municipiul Arad cu privire la activitatile de protejare a mediului inconjurator si de a petrece timpul liber sanatos prin sport in natura.

„In perioada mentionata, un numar de 75 de elevi de la liceele aradene au avut ocazia sa isi dezvolte capacitatea de cunoastere si intelegere privind importanta protejarii mediului inconjurator si au participat la diverse actiuni, cum sunt traseu de biciclete, traseu canoe Mures si orientare, ecologizare in Parcul Natural Lunca Muresului. „, declara Mirela Ardelean, coordonatorul acestui proiect.

Activitati intreprinse in cadrul proiectului, coordonate de Marius Tiu, au cuprins:

-7 iunie, Parcul Natural Lunca Muresului – participarea cu 27 de elevi de liceu din Colegiul National ”Elena Ghiba Birta” la doua activitati distincte, ambele derulate pe biciclete: Concursul Racing Bike ”Cupa Liceelor la ciclism”, la care au fost cucerite titlurile de cel mai rapid ciclist (Pacurar Vlad) si cel de ”Cel mai ciclist liceu din Arad” (16 participanti), respectiv o tura cu 11 elevi pe traseul existent (si imbunatatit) in Parc, in lungul Muresului (spre Pecica) – fiind observate din mers minunile naturale ale acestei rezervatii de interes national.

– 14 iunie, Parcul Natural Lunca Muresului – actiune de ecologizare desfasurata cu 21 de elevi in 3 puncte indicate de rangerii Parcului (aria Centrului de vizitare, zona ”Zori de zi” si limita parcului cu cartierul Alfa). Au fost colectati peste 70 de saci de gunoaie lasate de fosti ”turisti” cu carente majore de educatie si respect fata de mediu.

-17-18 iunie, Parcul Natural Lunca Muresului – observarea rezervatiei din canoe, cu indrumare specializata din partea unui ranger al Parcului. Marti au luat parte 11 elevi insotiti de doi profesori iar miercuri au fost alti 11 elevi cu un profesor. In ambele zile gazdele au dus grupul si ambarcatiunile la locul de lansare la apa si au recuperat cele mentionate la Pecica. Calatoria a fost de exceptie, elevii asimiland nenumarate impresii pozitive si informatii noi, amplificandu-si respectul si admiratia pentru natura desfasurata in imediata apropiere a orasului in care ei locuiesc. Vaslitul pe apa nu a ridicat probleme, conditiile meteo au fost ideale, incidente nu au avut loc iar concluziile exprimate de elevi la final fiind deosebite (acestia exprimandu-si intentia a reveni pe traseul fluvial cat mai curand).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *