Ramnicu Valcea a intrat in competitia pentru castigarea titlului de Capitala Orei Pamantului

    Ramnicu Valcea a intrat in competitia pentru castigarea titlului de Capitala Orei Pamantului

    Primaria Ramnicului a acceptat provocarea de a se alatura celorlalte 18 orase care sa construiasca strategii in beneficiul protectiei mediului inconjurator.

    Ramnicu Valcea se afla printre cele 19 orase din Romania care au acceptat sa intre in cursa Capitala Earth Hour Romania, o competitie organizata de WWF- Romania, in contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continua traditia deja binecunoscuta a stingerii luminilor in mod simbolic, dar vine si cu un element nou: Earth Hour 2012 este editia provocarilor! Celelalte orase care au acceptat provocarea WWF de a demonstra ca pot construi strategii pe termen mediu si lung, in beneficiul cetatenilor si al naturii sunt: Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara.

    Proiecte de mediu si mult spatiu verde

    Primariile care participa la concurs in numele comunitatilor care le reprezinta vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.
    Capitala desemnata in functie de numarul de PET-uri stanse de localnici

    Batalia pentru titlul de Capitala Earth Hour nu se da doar intre municipalitati, ci diferenta o vor face locuitorii oraselor concurente. Conform regulamentului, orasele care, in urma evaluarii dosarelor, vor obtine primele 3 punctaje, vor intra in Finala Competitiei pentru Capitala Earth Hour, in cadrul careia locuitorii celor trei orase sunt invitati sa aduca, intr-un punct al orasului care va fi comunicat ulterior de catre municipalitate, cat mai multe PET-uri. Orasul in care va fi colectata cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania, 2012.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *