Voluntarii „Copacului de hartie” au iesit iar la plantat

Din toamna, ei vor sa reimpadureasca zone defrisate de pe munte

* Cu banii de pe 100 de tone de hartie colectata se pot replanta circa 15 hectare de padure

Voluntarii „Copacului de hartie” au iesit iar la plantat

Inca o transa de copaci au fost plantati sambata in parcul Nicolae Iorga din Bucuresti, de voluntarii din proiectul „Copacul de hartie”. Daca aceasta a fost o plantare oarecum simbolica, din toamna voluntarii se vor catara pe munte, pentru a sadi vreo 20.000 de puieti in zonele defrisate din Retezat si Fagaras. „Cu ajutorul celor de la Heineken, care au devenit partenerii nostri de dezvoltare, ne vom extinde in alte patru orase: Craiova, Cluj, Constanta si Timisoara, la cererea expresa a locuitorilor. De fapt, s-a intamplat asa: oameni din toata tara au intrat pe site-ul nostru, ne-au urmarit activitatea si ne-au chemat sa plantam si in orasul lor. La sfarsit am tras linie si am numarat din ce orase au fost cei mai multi solicitanti. Cu totul, avem 1.200 de voluntari declarati, oameni care si-au exprimat disponibilitatea de a se implica in proiectul nostru. Iar in Bucuresti, ne vom dubla echipa”, spune Claudia Catana, initiatoarea proiectului „Copacul de hartie”.

Acesta a fost lansat acum un an, dupa principiul „tu reciclezi, noi transportam, impreuna plantam”. Totul a inceput de la o idee originala: cativa voluntari ai „Copacului” au inceput sa ia la purecat birourile firmelor partenere, pentru a transporta hartia folosita, buna de aruncat la gunoi, catre centrele de colectare din Bucuresti. Cu banii obtinuti pe hartie, voluntarii au cumparat puieti si i-au plantat prin Bucuresti. Pana acum au reusit sa implice circa 430 de companii, sa stranga peste 200 de tone de hartie si sa planteze 1.120 de puieti.

Info plus:

Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci. Cu banii de pe 100 de tone de hartie colectata se pot replanta circa 15 hectare de padure. O tona de hartie de ziar se obtine prin taierea a 12 copaci, iar aceeasi cantitate de hartie de imprimanta necesita eliminarea a 24 de pomi maturi.

Sursa: Gandul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente