3.500 puieți plantați la Dumitrești, judetul Vrancea
3.500 puieti plantati la Dumitresti, judetul Vrancea
3.500 puieti plantati la Dumitresti, judetul Vrancea

Primaria comunei Dumitresti a demarat zilele trecute un proiect de plantare de copaci. Potrivit informatiilor furnizate de Petrica Dogaru, primarul comunei, actiunea de plantare a copacilor s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, fiind angrenati 90 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Gheba“ Dumitresti si 130 de persoane care beneficiaza de ajutorul social. La activitate au participat si salariati ai Primariei Dumitresti, viceprimarul comunei Marius Bodoc, consilierul local PSD Vasilica Sontica, Marian Olteanu, un impatimit iubitor de natura, cetateni din zona, iar asistenta tehnica a fost asigurata de reprezentanti ai Ocolului Silvic Dumitresti. Cei 3.500 de puieti de salcam si salcioara au fost plantati in punctele sensibile din comuna, pentru a forma astfel perdele de protectie.

Primul loc a fost langa Drumul National DN2 N in punctul Mandoiu, iar al doilea pe DC 168 in satul Blidari, punctul Blanaru. „Am plantat 3.500 de puieti de salcan si salcioara pentru a creea cateva benzi care sa protejeze Drumul National DN2 N care intra in Dumitresti dinspre Focsani de inzapezirile care in mod traditional au loc in fiecare iarna si blocheaza circulatia pentru mult timp. Am avut elevi de la Liceul Dumitresti si oameni de la ajutorul social. Discutand si cu cetatenii care ne-au vazut la treaba, dar si in zilele precedente, actiunea noastra a fost foarte bine apreciata si vom gasi solutii pentru a continua de anul viitor sa facem astfel de activitati la o scara mai mare. Este un inceput frumus si am avut parte de o vreme ideala pentru plantat. In acest demers am avut sprijinul Ocolului Silvic Dumitresti, cu care avem o buna colaborare”, a spus primarul Petrica Dogaru.

Edilul din Dumitresti a mai precizat ca o astfel de actiune de plantare de copaci pe care si-o aduce aminte a fost pe vremea cand era elev. Pentru a da tonul celor prezenti, primarul a plantat un salcam si a dat asigurari va ava avea grija de el, dar si de restul plantatiei. „Este nevoie de un asemenea demers de plantare de copaci. Ne face mai nobili, mai curati si frumosi ca oameni”, a mai spus Dogaru.

La randul sau, Durel Galoiu, directorul Liceul Teoretic „Grigore Gheba“ Dumitresti a spus ca impreuna cu elevii de la scoala a mai facut astfel de plantari de puieti, dar nu de o asemenea amploare. Directorul mai spune ca nici pe vremea cand era el elev nu a avut loc o asemenea actiune comuna de impadurire. „Am plantat acesti puieti in incercarea de a face o perdea forestiera care sa protejeze drumul de inzapeziri pe timp de iarna in punctele vulnerabile. Sa speram ca ceea ce am facut va si rezita, ca puietii se vor prinde si nu vor fi distrusi de animalele domestice ce vor fi aduse la pasunat. Am sa cer primariei sa desemneze o persoana care sa aibe grija de aceasta zona unde au fost plantati puietii pentru ca ar fi pacat de munca noastra comuna. A fost o actiune de voluntariat incadrata in Saptamana altfel si elevii nostri au demonstrat ca sunt buni si respecta protejarea naturii. Astfel de actiuni de voluntariat eu spun ca trebuie sa fie mult mai dese si in toate punctele cu probleme, in special la satele de la campie”, a spus Durel Galoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here