Administratia Parcului Natural Lunca Muresului editeaza un manual de educatie ecologica

Administratia Parcului Natural Lunca Muresului lucreaza la editarea unui manual de educatie ecologica care sa fie distribuit tuturor scolilor din judetul Arad, pana la sfarsitul acestui an, transmite corespondentul NewsIn.
educatie ecologica
Manualul se va numi „Educatie ecologica. O noua abordare”” si va fi structurat in doua parti: Baze teoretice si informatii utile si Activitati practice si jocuri educationale.
„Manualul va fi destinat cadrelor didactice care lucreaza cu toate categoriile de elevi (7-18 ani), angajatilor agentiilor de mediu, membrilor unor organizatii neguvernamentale implicate in protectia naturii si alte administratii de arii protejate. Speram sa fie lansat pana la sfarsitul anului 2009”, a declarat Ovidiu Parv, directorul Parcului Natural Lunca Muresului.
Parv a mai mentionat ca scopul acestui manual este implementarea unui sistem integrat de educatie ecologica la nivelul judetului Arad, bazat pe desfasurarea unor activitati practice si excursii in natura. „Decizia realizarii lucrarii a fost luata ca urmare a interesului deosebit manifestat de scoli fata de programele educationale implementate de Administratia Parcului Natural Lunca Muresului si a faptului ca, in anul 2008, peste 3.000 de elevi sau studenti au participat la programele de educatie ecologica defasurate la Centrul de vizitare Ceala”, a mai spus Ovidiu Parv.
Conducerea Parcului Natural Lunca Muresului estimeaza ca vor fi distribuite peste 500 de manuale, atat scolilor din judet, cat si unor organizatii neguvernamentale, alte administratii de arii protejate din tara si agentii pentru protectia mediului.
Parcul Natural Lunca Muresului este situat in vestul Romaniei, in judetele Arad si Timis, si are o suprafata de 17.455 hectare. Lunca Muresului Inferior este un ecosistem tipic de zona umeda cu ape curgatoare si statatoare, cu paduri aluviale, galerii de salcii si plopi, precum si zavoaie si sleauri de campie, important loc de cuibarire si pasaj pentru circa 200 de specii de pasari, multe dintre ele fiind sub un regim strict de protectie pe plan international.
In anul 2006, Administratia Parcului Natural Lunca Muresului a realizat un observator ornitologic la Balta Bezdin, din cadrul Rezervatiei Naturale Prundul Mare. Accesul este liber, iar orice persoana are posibilitatea de a urmari pasarile care se cuibaresc, vaneaza sau se hranesc aici. Astfel, pot fi urmarite pasari ca starcii cenusii si de noapte, egrete albe, lisite, rate salbatice, lastuni, prigorii, gainuse de balta si o multitudine de pasari rapitoare. De asemenea, mai pot fi vazute caprioare, dar si iepuri, vulpi sau mistreti.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *