Cine e Bea Johnson?

Poate ca ati auzit numele Bea Johnson in asociatie cu Zero Waste? Asta pentru ca ea este fondatoarea stilului de viata Zero Waste si o foarte pasionata sustinatoare a acestei miscari. Ea si familia ei (sot si doi baieti adolescenti!) traiesc un stil de viata fara risipa din 2008 si produc un singur borcan de gunoi de-a lungul unui intreg an!

In 2013, Bea a publicat cartea Zero Waste Home, tradusa in 12 limbi, din pacate nu si in romana – cel putin deocamdata. Daca doriti sa cititi mai multe despre experienta ei, Bea impartaseste si bune si rele pe blogul ei personal.

Duminica trecuta, 12 martie, am avut placerea de o asculta live in Londra, la un eveniment organizat de Cathrine de la Unpackaged  si Maria – organizatoarea Zero Waste Meet Up London. Inainte de prezentare, am avut placerea de a participa la un ZW showcase cu diverse companii si proiecte care impartasesc principiile miscarii. Cateva exemple includ:

~ Un meniu de mancare vegan oferit de Tiny Leaf – primul restaurant organic, vegetarian si zero waste din UK. Participantii au fost incurajati sa iti aduca propriul recipient pentru mancare si tacamuri pentru a evita folosirea farfuriilor si furculitelor de unica folosinta. Am fost informati si felicitati la finalul serii pentru ca am reusit sa derulam evenimentul fara absolut nici un gram de gunoi facut de invitati. O mare reusita zic eu, avand in vedere ca am vost aproximativ 300 de persoane!

~ Proiectul A Very Nice Idea  a fost de asemenea prezent cu un concept prin care ingredientele necesare pentru a gati o masa sanatoasa si fara risipa, este livrata la domiciliu.

~ Keep Cup – un design foarte popular pentru o cana durabila de cafea/ceai.

~ Ecover o companie belgiana producatoare de solutii de curatenie ecologice si responsabile. Ecover este present in multe magazine cu statii de alimentare unde poti umple propriul recipient cu produsul dorit.

~ Library of Things – un concept bazat pe idea unei ecomonii circulare in care inchiriem ce avem nevoie, in loc de a cumpara.

~ A slice of Green – solutii care pot inlocui produsele de unica folosinta din viata de zi cu zi (sacosa pentru sendvis, cutie pentru pranz, stica de apa, folie din ceara de albine pentru impachetat)

~ Alte proiecte prezente au fost Snact, Olio, Freegle si The People`s Fridge.

Resursele recomandate de organizatori pentru a afla mai multe informatii despre ZW sunt:  The Rubbish Diet, Plastic is Rubbish, Zero Waste Heroes, & Journey To Zero Waste UK. Pe Twitter ne gasiti sub #iamzerowaste

Prezentarea facuta de Bea a fost foarte inspirationala pentru ca multi dintre noi am simtit-o a fi foarte reala. Cu bune si cu rele, cu experiente placute si mai putin placute dar cu siguranta folositoare in a descoperi ce ni se potriveste fiecaruia dintre noi. Daca am ramas cu ceva din aceasta experienta a fost: sa nu ma atasez de lucruri ci de experiente!

Sper ca vi s-a parut interesant! Daca aveti intrebari, m-as bucura sa-mi scrieti!

O zi faina!

Delia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *