TVA Verde: Produsele naturale ar putea fi taxate diferit de cele cu chimicale

TVA Verde: Produsele naturale ar putea fi taxate diferit de cele cu chimicale

Termenul ‘Natural’, folosit din ce in ce mai des pe produse alimentare, care insa sunt pline de chimicale, ar putea fi legiferat odata cu introducerea TVA Verde in agricultura si alimentatie, conform unui proiect lansat de Uniunea Europeana, considera presedintele Asociatiei operatorilor din agricultura ecologica Bio-Romania, Marian Cioceanu. „Daca se va implementa acel TVA Verde…

Citește mai departe
H&M ofer? clien?ilor din Irlanda ?i Marea Britanie cinci euro respectiv lire pentru fiecare saco?? de haine vechi

H&M ofera clientilor din Irlanda si Marea Britanie cinci euro respectiv lire pentru fiecare sacosa de haine vechi

Retailerul suedez H&M ofera clientilor din Irlanda si Marea Britanie cinci euro respectiv lire pentru fiecare sacosa de haine vechi indiferent de marca pe care acestia o doneaza companiei, scrie DailyMail. Pe piata locala nu a fost anuntata valoarea voucherului pe care clientii il vor primi, insa initiativa colectarii de haine vechi urmeaza a fi…

Citește mai departe

Taxa „pe punga” naste business-uri: 100.000 de euro din sacose din panza naturala

Proiectul Atelierul de Panza, lansat in 2009 de asociatia ViitorPlus , ar putea genera anul acesta venituri de 100.000 de euro din 35.000 de sacose ce vor merge in locatii precum Carturesti sau OMV. Ce aspecte originale are business-ul? Asociatia a aflat de proiectul special Wall-Street.ro de sustinere a tinerilor antreprenori romani si a profitat…

Citește mai departe

Padurea Copiilor a prins viata!

Alergatorii ViitorPlus din cadrul Raiffeisen Bucharest International Marathon au strans fonduri pentru plantarea primilor 7.500 de puieti din Padurea Copiilor Intre 7-9 octombrie 2011, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a fost prezenta la cea de-a patra editie a Maratonului International al Bucurestiului, fiind pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a evenimentului sportiv….

Citește mai departe

Peste doua millioane de pungi de plastic inlocuite de „Sacosa de panza” in primul an de activitate

Anul 2010 a reprezentat un inceput bun pentru „Sacosa de panza”, un proiect social initiat de ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, ce ofera o alternativa ecologica pungilor de plastic. Acesta a implinit in octombrie un an de existenta, an in care a crescut, a adunat multi sustinatori si a incercat sa-si faca auzita vocea…

Citește mai departe

Pungile biodegradabile, mai „daunatoare” decat cele din plastic

Desi intitulate biodegradabile, multe din pungile de pe piata romaneasca sunt din polietilena cu aditivi care contin metale grele cu efect carcinogen, mutagen si bioacumulativ (CMB). Magazinele care vand pungi biodegradabile in Romania comercializeaza, de fapt, niste falsuri, sustin organizatiile neguvernamentale Agent Green si Salvati Dunarea si Delta. Dupa introducerea Eco Taxei de 20 de…

Citește mai departe

Membrii Rotary Club au impartit plase de panza albaiulienilor iesiti la cumparaturi

Albaiulienii care si-au facut azi cumparaturile in lantul de supermarketuri Dacia au primit din partea membrilor de la Rotary Club plase de panza in locul pungilor de plastic. Actiunea face parte din campania „Panza este noul plastic” organizata pentru a sensibiliza cetatenii la problemele de mediu. „Campania -Panza este noul plastic- doreste sa sensibilizeze opinia…

Citește mai departe

Preparate eco pe masa de Revelion

Carnatii din vanat, palinca de Oas, cozonacul si biscuitii cu scortisoara sunt preferatele romanilor pentru festinul de Anul Nou. Mancarea ecologica constituie o alternativa gustoasa si sana-toasa la produsele traditionale facute din carne de porc. Preparatele ecologice ajung de Sarbatori fie pe mesele celor care vor sa fie in pas cu stilul „verde” de viata,…

Citește mai departe

11 sfaturi ecologice!

Environmental Network News ofera 12 sfaturi pentru un mediu mai curat. 1. Folositi becuri fluorescente! Desi sunt mai scumpe decat becurile incandescente, durata de viata este mult mai mare, iar pe termen lung banii sunt recuperati. Astfel se obtine si o scadere de 30% a consumului de energie. Becurile fluorescente consuma cu 75% mai putina…

Citește mai departe

Vladimir Rojanschi: „Colectarea selectiva a deseurilor poate functiona in paralel cu sistemul -buy-back-„

Prorectorul Universitatii Ecologice Bucuresti sustine ca in Romania, desi sistemul de colectare selectiva a deseurilor exista, nu se face cu cap. Potrivit lui Vladimir Rojanschi, o solutie pentru valorificarea PET-urilor este si responsabilizarea operatorilor de salubritate. „Adevarul”: Cum am putea rezolva problema PET-urilor aruncate la voia intamplarii in Romania? Vladimir Rojanschi: Eu sustin si colectarea…

Citește mai departe

Este usor sa fii „verde”

Cateva sfaturi pentru protectia mediului inconjurator: 1. Foloseste transportul in comun! Autobuzele si trenurile sunt de trei ori mai eficiente din punct de vedere energetic decat masinile proprietate personala. Mersul pe jos sau cu bicicleta te mentine in forma si nu dauneaza mediului. 2. Folositi becuri economice (fluorescente). Chiar daca sunt mai scumpe decat becurile…

Citește mai departe

Alege sacosele de panza!

Cred ca ar trebui sa existe inca din clasele primare o materie care sa ii educe pe copii cum sa aiba grija de natura. La cum stau lucrurile in momentul acesta, se pare ca nici educatia civica nu e de prea mare folos… In ultima vreme, supermarketurile au inceput sa vanda asa-numitele sacose reciclabile. Din…

Citește mai departe