Un agricultor ecologic din orasul american San Antonio a gasit, o nisa pentru livrarea de produse proaspete de la ferma sa de 52 de acri direct locuitorilor care tanjesc dupa o masa sanatoasa.
La fiecare doua saptamani Pedro Schambon conduce un camion plin de legume proaspete de la ferma in centrul orasului San Antonio. El isi stabileste standul de livrari la umbra Primariei, de unde angajatii din administratie, si numai, merg pe jos si ridica, de la camion, sacosa cu legumele pre-comandate. ”Oamenii sunt mai constienti de a manca sanatos si cel mai bun mod de a face acest lucru este de a se hrani ecologic cu alimente cultivate pe plan local” spune Schambon. Clientii recunosc ca le plac foarte mult legumele proaspete si sanatoase iar pretul este unul bun pentru buzunarele lor.
Ideea originala a fost facilitata de catre o organizatie non-profit care sprijina agricultura durabila. Ideea creste in popularitate in fiecare zi. Un sac de legume costa 22 de dolari si contine 7 specii diferite de legume. Totul este recoltat si livrat in maxim 24 de ore. Este ajutat in munca de Dayana, sotia sa, precum si de numerosi studenti care lucreaza ca si voluntari la ferma. Gradinarul Pedro Schambon ii invata pe tinerii de la scoala din San Antonio, sa cultive legume ecologice pe un lot scolar de 3 hectare de teren. Cultivarea de alimente ecologice in propria gradina este o solutie pentru viitor iar Pedro se bucura ca vede tot mai multi tineri implicati in acest proiect care poate schimba modul de gandire a generatiilor care vor urma, in ce priveste alimentatia sanatoasa.