Produse ecologice

Niciun mare retailer nu vinde fructe si legume ecologice romanesti

Niciunul dintre retailerii importanti din Romania nu comercializeaza fructe si legume autohtone ecologice, iar pe rafturile supermarketurilor si hipermarketurilor se gaseste un singur brand de lapte ecologic, astfel ca sustinerea acestor produse ramane la nivel declarativ, potrivit WWF. World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat a treia editie a studiului Retailer Scorecard, care analizeaza…

Citește mai departe
Doar 2.200 de hectare de culturi ecologice în Olt! Legumele ecologice, pe cale de dispari?ie în jude?

Doar 2.200 de hectare de culturi ecologice in Olt! Legumele ecologice, pe cale de disparitie in judet

Desi in alte zone din tara exista o preocupare a fermierilor pentru agricultura ecologica, in judetul Olt suprafata cultivata cu plante ecologice este mult mai mica, in acest an ajungand la putin peste 2.200 de hectare, din care 1.100 hectare sunt certificate ecologic, restul terenurilor fiind in conversie. Specialistii din judet spun ca este greu…

Citește mai departe

Legumele ecologice proaspete fac minuni in cazul copiiilor care urmeaza terapia cu citostatice

Un numar de 40 de copii cu cancer, care fac chimioterapie la Centrul de Ingrijire a Copilului “St. Jude” din Spitalul Memorial Tata din localitatea Khangar, India, sunt sprijiniti de fundatia “Green Souls” (suflete verzi) ca sa beneficieze in fiecare zi de legume ecologice proaspete, care constituie un element important in hrana acestora. Oncologii si…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe

Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Intrebat care ar fi cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, un oficial a raspuns prompt: cultivarea legumelor ecologice. Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase – toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic. Chiar sambata trecuta am vazut in…

Citește mai departe

Ceapa de Pericei – prima leguma din Romania certificata de UE ca fiind ecologica

Ceapa din localitatea salajeana Pericei este prima leguma certificata de Uniunea Europeana ca produs european ecologic de provenienta romaneasca. In baza certificatului, aceasta ceapa va putea fi comercializata pe toate pietele de pe continent. Un grup ce producatori din Pericei au prezentat joi, la Bruxelles, in fata unei comisii de experti, „ceapa de apa” care…

Citește mai departe

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut in 2009 cu 15,7%, la 300 hectare

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut anul acesta cu 15,7% la circa 300 hectare, comparativ cu anul 2008, cand aceasta a fost de 259,27 hectare, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Astfel, potrivit MAPDR, in 2009 s-au cultivat 130 hectare de mazare si fasole pastai, 20 hectare…

Citește mai departe

Bioagricultorii cer subventii mai mari

Fermierii bio obtin o productie mai mica la costuri mai mari, dar nu primesc niciun fel de compensatie. Solicitarile agricultorilor bio, nemultumiti de situatie, au fost inaintate catre Ministerul Agriculturii. Reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj (DADR) au inaintat catre Ministerul Agriculturii solicitarile fermierilor care practica agricultura de tip bio. Acestia isi exprima…

Citește mai departe

Solutia iesirii din Criza economica a fermelor agricole de subzistenta – AGRICULTURA ECOLOGICA

In urma aderarii la marea familie Europeana, Romania putea beneficia de un sprijin substantial pentru agricultura ecologica si prin aceasta se putea dezvolta spatiul rural in mod durabil. Datorita esecului autoritatilor si lipsei de putere de coagulare si de lucru in echipa, sectorul de Agricultura Ecologica nu a reusit sa justifice in fata partenerilor europeni,…

Citește mai departe