Cum sa gradinariti eco

0
384

Daca vreti sa faceti legume ecologice nu trebuie sa folositi nici un fel de tratament chimic de sinteza impotriva daunatorilor. Natura va este singurul aliat.

Cea mai buna aparare impotriva daunatorilor este preventia. De aceea trebuie sa folositi doar seminte din soiuri traditionale, adaptate la conditiile locale, care sint mai sanatoase si mai rezistente, potrivit site-ului www.organicgardening.com.

VARIANTE. Toate solutiile la problemele care apar in gradina sint in natura, trebuie doar sa o lasati sa-si faca treaba. Incurajati pradatorii naturali ai parazitilor sa „vineze” in gradina dumneavoastra: insecte benefice (precum buburuzele), broaste, pasari. Va puteti face gradina ospitaliera pentru acesti aliati oferindu-le o sursa de apa. Adunati cu mina gindacii cum sint cei care ataca cartofii. Plantati printre straturi marar, care atrage insectele pradatoare, sau busuioc, care tine departe musculitele. Capcanele lipicioase si cele cu feromoni sint o alta modalitate de a elimina daunatorii fara sa otraviti plantele si pamintul.

Daca invazia parazitilor e acuta si impune o reactie rapida, aplicati biopreparate care contin culturi bacteriene pure in stare activa. Autorii site-ului www.organicgardening.com recomanda, de exemplu, biopreparate pe baza de Bacillus thuringiensis care distrug sistemul digestiv al larvelor daunatorilor. Si uleiurile, infuziile din plante si sprayurile cu usturoi si/sau ardei iute lucreaza bine impotriva mai multor paraziti.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.