Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe
Imre Vass (cercet?tor): Energia prin fotosintez?, de 20 de ori mai mare decât nevoile noastre

Imre Vass (cercetator): Energia prin fotosinteza, de 20 de ori mai mare decat nevoile noastre

Imre Vass, reputat cercetator maghiar – unul din primii cinci in lume – in domeniul fotosintezei, a fost prezent saptamana trecuta in Romania, pentru a stabili detaliile unei colaborari cu Centrul de Cercetari Biologice Jibou. Alexandru Moldovan Imre Vass, unul din cei mai mari cercetatori mondiali in domeniul fotosintezei, sustine ca energia solara captata de…

Citește mai departe

Medicamentele primavarii: Ceapa si usturoiul verde

Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Ceapa si usturoiul verde erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Ele sunt bune diuretice si impiedica retentia apei in organism. Usturoiul verde contine fitohormoni, substante cu structura chimica similara hormonilor, care se…

Citește mai departe

Produsele ecologice, control la nivel national

In perioada 10-14.02.2014  s-a desfasurat o actiune tematica  de control la nivel national cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice . Controlul tematic s-a desfasurat  pe raza judetului  Satu Mare la un numar de 10 operatori economici. Toti  operatorii economici verificati au  inregistrat  abateri ,fiind   verificate  produse alimentare ecologice  in valoare de 5.258,6 lei . Deficiente constatate au fost urmatoarele:…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe

Agricultura ecologica – beneficiile plantelor medicinale

Selectia larga de plante medicinale transforma gradina culinara intr-o sursa indispensabilade medicamente valoroase pentru orice ferma.In trecut, cand doctorii si asistentele medicale erau greu de gasit, in fiecare gradina exista un amestec echilibrat de plantele medicinale necesare. Fiecare fermier avea propria reteta pentru creme medicinale, tincturi, comprese,cataplasme si ceaiuri. Retetele erau transmise din generatie in…

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe
Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima

Usturoiul tine inima in forma

Da savoare meselor tale, dar are si reale virtuti de medicament! Usturoiul ajuta la protejarea si la buna functionare a sistemului cardiac. Un real antibiotic natural, usturoiul merita sa fie leacul de baza din trusa ta de remedii naturiste, cu atat mai mult cu cat elimina importanti factori cauzatori de boli de inima: hipertensiunea arteriala,…

Citește mai departe

Tu faci cumparaturi anticancer?

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

Citește mai departe

Codex Alimentarius, intre complot mondial si siguranta alimentara

Adoptarea Codex Alimentarius de catre Romania ridica suspiciuni in randul medicilor. Unii dintre ei cred chiar ca se urmareste scaderea populatiei lumii, in timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod. In 2009, printr-o hotarare de guvern a cabinetului Boc, Romania a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referinta pentru siguranta alimentelor. Printre recomandarile care au ridicat…

Citește mai departe

Antibiotic natural – usturoiul

Proprietatile nutritive ale usturoiului si cepei sunt marcate in special de prezenta unor importante cantitati de vitamine, mai ales A, B1, B2, C si a unor substante minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului. De exemplu constructorii de piramide din Egiptul…

Citește mai departe