Bombele chimice din alimentatie, ingurgitate cu largul sprijin al marilor lanturi comerciale

Bombele chimice din alimentatie, ingurgitate cu largul sprijin al marilor lanturi comerciale
Bombele chimice din alimentatie, ingurgitate cu largul sprijin al marilor lanturi comerciale

Piata romaneasca este plina de marfuri din China, tara ajunsa a doua putere economica a lumii, insa de cele mai multe ori,  marfa provenita de aici este de o calitate indoielnica. Cumparam pentru ca preturile nu au concurenta si nu ne uitam la calitate. Carne de pui, porc, peste sau fructe de mare cu hormoni si antbiotice, legume, zarzavaturi sau fructe cu nitrati si pesticide, oriplante iradiate ca sa reziste saptamani intregi cu aspect proaspat. Asa arata lista scurta a produselor care ne imbolnavesc. Lor li se adauga mazarea vopsita (s-a vandut in unele tari UE) si ouale care nu au vazut in viata lor gaina, pentru ca sunt produse artificial din gelatina si chimicale, dupa o tehnologie care a fost facuta publica acum patru ani.

De la sapte instalatii de iradiere a hranei la 50

Supermarketurile romanesti sunt pline de marfa chinezeasca. Acum se vinde foarte bine salata numita ”varza de China”. Planta aceasta e un ”miracol”. Nu se strica niciodata. Faptul ca nu are niciun gust parca nu mai conteaza, daca frunzele sunt perfect verzi si crocante. ”Varza de China ramane in stare perfecta, in frigider, mai bine de doua saptamani. Nu se usuca, nu se striveste, e perfecta, ca noua, zici ca acum ai cules-o din gradina. Nu poti sa nu te gandesti ce chimicale contine, ca sa se poata pastra asa”, spune Otilia Ionescu, o cumparatoare. Specialistii in alimentatie sanatoasa explica faptul ca felul in care se prezinta leguma indica cert faptul ca a fost iradiata. Ca sa reziste mult in supermarketuri, asta dupa ce transportul, cu vaporul, dureaza peste o saptamana, mai ales fructele si legumele sunt iradiate.

Potrivit unei anchete publicate de Ecomagazin.ro, 99% din legumele, zarzavaturile si fructele de import de la noi sunt iradiate. Cele provenite din China sunt in top. ”Procesul de conservare cu radiatii ionizante distruge vitaminele, mineralele si vaduveste hrana de gust sau miros. Metoda are beneficiul ca vegetalele raman “proaspete” timp indelungat”, se arata in publicatie. Mereu proaspete, chiar si saptamani in sir, toate trufandalele, multe dintre ele modificate genetic, sunt expuse si la radiatii ionizante. Efectele obtinute sunt, pe langa degradarea produsului, distrugerea microorganismelor si a insectelor care se strecoara in fructe. La fel se intampla si cu ghimbirul, ardeii chili, morcovii, perele, merele, cartofii si alunele aduse din aceasta tara.

Usturoiul chinezesc poate contine pesticide si nitrati

Usturoiul chinezesc este cap de afis, chiar si in piete. Piata este acaparata de marfa importata, atrage atentia fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabara. ”Importul masiv de usturoi sufoca productia interna”, spune Tabara. Specialistul arata ca plantele sunt deseori pline de pesticide, nitrati sau contin prea multe ingrasaminte chimice. Toate acestea sunt daunatoare sanatatii. ”Aceasta este marea problema a alimentelor care vin din tarile din Orientul apropiat, contin deseori pesticide, sau ingrasaminte peste o anumita limita, sau nitrati. In aceste tari care nu se supun reglementarilor pietei europene, exista probleme legate de asubstantele remanente. In agricultura se folosesc produse cu grad mare de toxicitate pentru eficacitate mare, fara sa se tina cont de impactul asupra sanatatii consumatorilor”, a mai aratat Tabara. El sustine ca, in mod normal, ANSVSA si ANPC ar trebui sa blocheze motivat acetse importuri, pentru a prtoteja populatia Romaniei. Reprezentantii ANSVSA sustin insa ca, toate produsele din China pentru a intra pe piata europeana sunt verificate initial de inspectorii Comisiei Europene.

Scandal in Germania: capsuni cu norovirus

In Germania a izbucnit un mare scandal dupa ce lunile trecute mii de elevi din estul tarii au facut diaree si varsaturi, in epidemia care se presupune ca a fost declansata de capsunile chinezesti contaminate cu norovirus. ”Cea mai mare problema cu produsele alimentare chinezesti este nerespectarea mediului inconjurator in productia locala, care include folosirea excesiva a pesticidelor toxice in culturile agricole si a antibioticelor pentru animale, uneori combinate cu o totala lipsa de scrupule. In 2008, 300.000 de copii chinezi s-au imbolnavit din cauza laptului praf in care se gasea melamina. De asemenea, producatorii cinezi au comercializat mazare verde vopsita, care si-a pierdut culoarea la gatit, urechi de porc false si varza continand formaldehida cancerigena. China Daily a scris chiar si despre oua false”, arata jurnalistii de la Der Spiegel, intr-o ancheta publicata recent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *