Alternative naturale la periculoasele antibiotice

Alternative naturale la periculoasele antibiotice
Alternative naturale la periculoasele antibiotice

Nu mai putin de 600.000 de oameni iau intr-o zi antibiotice in Romania, un studiu din 2012, aparut in revista medicala „The Lancet”, plasand Romania pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice. Din cauza unei utilizari excesive si eronate, in ultimii ani s-a constatat raspandirea accelerata a bacteriilor rezistente la antibiotice, cu riscuri uriase pe termen lung, atentioneaza medicii.

Solutia alternativa: antibioticele naturale. Alexis Cochino, medic pediatru la IOMC „Alfred Rusescu” din Bucuresti, recomanda antibioticele doar in cazul unor boli bacteriene, la urmatoarele semne: febra mare persistenta, stare generala alterata. „O raceala sau o gripa se poate complica cu suprainfectie care sa impuna antibiotice insa aceste medicamente nu trebuie date pentru a preveni aceste suprainfectii. Pentru copii, recomand legume si fructe, cat mai colorate si crude”, este sfatul medicului pentru parinti. Preventiv insa, sau in timpul unei raceli, anumite produse naturale pot fi de mare ajutor. Vi le prezentam pe cele mai eficiente.

Contin substante foarte puternice cu efect antibacterian si antiviral. Se recomanda de 3-4 ori pe saptamana. „O persoana care consuma ceapa si usturoi e mult mai protejata impotriva gripei si racelii decat una care nu consuma’’, spune Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, specialist in fitoterapie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente