Codex Alimentarius, intre complot mondial si siguranta alimentara

Codex Alimentarius, intre complot mondial si siguranta alimentara

Adoptarea Codex Alimentarius de catre Romania ridica suspiciuni in randul medicilor. Unii dintre ei cred chiar ca se urmareste scaderea populatiei lumii, in timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod.

In 2009, printr-o hotarare de guvern a cabinetului Boc, Romania a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referinta pentru siguranta alimentelor.

Printre recomandarile care au ridicat suspiciuni, de pe lista Codex Alimentarius, se afla o substanta numita Initium, despre care medicii spun ca este cancerigena si chiar ca sta la baza unui pesticid, prin urmare este toxica.

“Romania s-a oferit sa testeze Initium-ul, inainte ca acesta sa fie acceptat de alte state”, a declarat Mircea Croitoru, presedintele Asociatiei Legume-Fructe, la Realitatea TV.

In plus, tara noastra a inceput sa importe usturoi chinezesc, care este iradiat si nu respecta standardele acceptate de tarile europeni, in materie de modalitati de conservare a alimentelor.

“Prin iradiere se distrug sistemele enzimatice si apar radicalii liberi care, in timp, pot provoca boli cronice. Prin urmare, ni se prezinta ca un aliment viu, un aliment mort.”, spune medicul Gheorghe Mencinicopschi.

Aceste substantele artificiale sunt “distractori hormonali” si influenteaza estrogenii si androgenii din corpul uman.

In anumite conditii, barbatilor li se pot inhiba aparatele masculine si acestia se “feminizeaza”, pubertatea aparand mai tarziu decat in mod normal. La femei, in schimb, actiunea poate fi inversa, adica substantele determina aparitia prematura a pubertatii, explica Mencinicopschi.

Consumul acestor “pesticide” provoaca chiar si cancer genital sau de testicule si cancer de colon.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente