Interesele politice primeaza si in fata sigurantei alimentare?

Cercetatorii francezi au demonstrat legatura dintre organismele modificate genetic si dezvoltarea cancerului • Comisia Europeana, prin Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, a respins raportul celor din Caen, spunand ca probele stiintifice nu sunt suficiente • Practic, s-a incurajat comertul cu alimente nocive, pentru a nu se „supara” americanii • Interesele politice primeaza si in fata sigurantei alimentare? La nivelul Uniunii Europene…

Citește mai departe

Codex Alimentarius, intre complot mondial si siguranta alimentara

Adoptarea Codex Alimentarius de catre Romania ridica suspiciuni in randul medicilor. Unii dintre ei cred chiar ca se urmareste scaderea populatiei lumii, in timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod. In 2009, printr-o hotarare de guvern a cabinetului Boc, Romania a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referinta pentru siguranta alimentelor. Printre recomandarile care au ridicat…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

O directiva UE interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe.

In viitor, sucurile de fructe nu vor mai contine, prin definitie, indulcitori. Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat, astazi, in cadrul unei reuniuni a ministrilor mediului la Bruxelles, o directiva care interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe. Nectarurile, facute din piure de fructe la care se adauga apa, pot contine indulcitori, dar…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Codexul nu este obligatoriu

Romania este membra a Codex Alimentarius, iar temerile provocate de normele care ar putea intra in vigoare incepand cu 31 decembrie 2009 starnesc si la noi panica. Autoritatea National-Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este cea care gestioneaza relatia dintre Comisia Codex Alimentarius si Romania, fiind Punctul National al acestui organism. Inceputul anului 2010 poate…

Citește mai departe

Ce este Codex Alimentarius?

Mijloacele de comunicare abunda in ultimul timp de informatii legate de efectele pe care le-ar putea avea aplicarea unui nou Codex Alimentarius de la 31 decembrie 2009. Pana sa aflam ce cuprinde acest „cod al alimentelor” si care vor fi efectele asupra populatiei, trebuie sa stim ce este de fapt Comisia Codex Alimentarius si de…

Citește mai departe

„Codul hranei” contestat si in Romania

Codex Alimentarius este o colectie de norme alimentare coordonata de ONU, dar contestata peste tot in lume.In intreaga lume au aparut reactii impotriva „codului hranei”. Criticii sustin ca sunt promovate interesele trusturilor farmaceutice si nu ale consumatorilor. Sistemul de Igiena si Siguranta a Alimentelor – HACCP – Certificat pe baza Directivei 852/2004 UE si Codex…

Citește mai departe

Norme noi pentru alimente sigure

Comisia Codex Alimentarius (CAC) a adoptat saptamana trecuta peste 30 de noi norme internationale pentru intarirea securitatii alimentelor in lume. CAC a fost creata in 1963 de Organizatia Mondiala pentru Alimentatie si Agricultura si de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceasta numara 181 de membri, la care se adauga si Comunitatea europeana. Sursa: Adevarul

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Fara conservanti

TEHNOLOGIE – Forurile internationale aproba folosirea radiatiilor ionizante Radiatiile ionizante sint utilizate de mult in industrie, ele putind fi de natura electromagnetica si corpusculara. Cele de natura electromagnetica (fotonii) sint caracterizate prin energie. In aceasta categorie intra radiatiile gama, infrarosii si ultraviolete. Iradierea, ca procedeu fizic de tratare a alimentelor, poate fi comparata cu alte…

Citește mai departe

REUNIUNI

Comisia pentru Etichetarea Alimentelor din cadrul Codex Alimentarius (CCFL) se va intruni pentru a discuta despre pro–cedurile internationale de etich-e-tare a alimentelor si despre mo-da-litatile cat mai ample prin care consumatorii vor fi informati in le-gatura cu alimentele pe care le aleg.

Citește mai departe