BCR: Cea mai severa seceta din ultimii cinci ani

BCR: Cea mai severa seceta din ultimii cinci ani

Revenirea economica modesta de pana acum si conditiile adverse de pe pietele externe si interne au determinat BCR sa modifice estimarea de crestere economica pe termen scurt si mediu a tarii.

2012 va aduce Romaniei cea mai severa seceta din ultimii cinci ani, cu efecte negative imediate asupra cresterii economice si inflatiei. Mediul extern ramane unul advers, iar increderea agentilor economici si a consumatorilor din zona euro nu prezinta semne de redresare, a declarat Florin Sinca, analist la BCR, la prezentarea raportului „Romania, in viteza intai” realizat de echipa de cercetare a bancii. “Estimam o crestere economica de 0,7% in 2012 si de 1,9% in 2013, in scadere fata de estimarile anterioare.

Performanta sub asteptari in domeniul atragerii fondurilor europene structurale trebuie imbunatatita rapid, in caz contrar Romania riscand o perioada prelungita de crestere economica sub potential”, a adaugat Sinca. Pentru finele anului BCR estimeaza o rata a inflatiei de 4%, din cresterea preturilor produselor agroalimentare pe plan intern si extern. “BNR este mai dispusa sa favorizeze un leu mai puternic pentru atenuarea presiunilor inflationiste, a spus analistul. Dobanzile din piata interbancara se vor mentine la niveluri mai ridicate pana la finele anului. BCR, membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania.

(D.E.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente