Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

    Seceta extrema: California si-a redus consumul de apa

    Locuitorii Californiei si-au redus consumul de apa in luna iunie cu 27%. Recomandarea guvernatorului fusese o reducere de 25 de procente, pentru a combate efectele secetei care afecteaza de cativa ani acest stat american. California se confrunta cu o seceta extrema de patru ani. Motiv pentru care autoritatile au recomandat populatiei in luna aprilie sa…

    Citește mai departe

    Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura

    Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura. Fiecare produs folosit pentru a proteja culturile ar putea fi impozitat suplimentar cu 2%, potrivit unei ordonante a Ministerului Mediului. Taxa ar trebui platita de companiile producatoare de pesticide, insa si fermierii vor fi afectati pentru ca vor cumpara la randul lor produse mai scumpe. Iar acest lucru…

    Citește mai departe

    Mai multe fonduri europene pentru natura pana in 2020

    Programul Operational Infrastructura Mare 2014 -2020 (POIM), aprobat oficial de Comisia Europeana, contine recomandarile WWF in ce priveste integrarea biodiversitatii ca obiectiv trasversal in program, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa primit la redactie din partea WWF Danube Carpathian Programme Romania. Programul are acum o axa prioritara dedicata finantarii proiectelor pentru natura, dar ia in…

    Citește mai departe

    Ecologie à la Botosani, cel mai verde oras al Romaniei: copacii sunt lasati sa creasca prin acoperisurile cladirilor

    Un nou stil arhitectural urban a luat nastere la Botosani, din dragoste pentru natura. O patroana de magazin si un proprietar de cabinet medical au lasat copacii sa treaca prin acoperisul cladirilor, oferind o priveliste inedita. Oamenii spun ca iubesc natura si nu s-au indurat sa taie arborii care ar fi trebuit sa faca loc…

    Citește mai departe

      Franta este afectata de seceta: In saizeci de departamente au fost impuse restrictii in privinta utilizarii resurselor de apa

      Autoritatile franceze au impus vineri restrictii privind utilizarea resurselor de apa, in peste 60 de departamente, din cauza secetei, informeaza Le Point. Astfel, ministerul Mediului a anuntat ca toate departamentele regiunilor Pays de la Loire, Poitou-Charentes, Aquitaine, Centre, Burgundia, Auvergne si o parte din regiunea Rhone-Alpes nu vor mai avea acces la capacitatea totala a resurselor…

      Citește mai departe
      Guvernatorul statului California avertizează: Schimbarea climatică nu este o farsă

      Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa

      Seceta fara precedent si restrictiile privind consumul de apa din California arata ca „schimbarea climatica nu este o farsa”, a declarat duminica guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown. Implicatiile pentru restul tarii, care se bazeaza pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown. „Vremea cu care se confrunta…

      Citește mai departe
      Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

      Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

      Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

      Citește mai departe

      Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

      Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

      Citește mai departe
      Peste 500 de hectare vor fi împădurite la Bistrita

      Padurile de salcam invadeaza Sahara

      Marea fasie de verdeata din nordul Africii devine tot mai mare datorita incalzirii globale iar noile imagini din satelit sugereaza o posibila binefacere pentru cei ce locuiesc in desertul Sahara. Oamenii de stiinta descopera ca desertul incepe sa se inverzeasca datorita cresterii caderilor de apa. Daca vor continua, aceste ploi ar putea revitaliza regiuni distruse…

      Citește mai departe
      Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris

      Ambasadorul Frantei la Bucuresti: In 2015, viitorul planetei se va juca in decembrie la Paris

      Viitorul planetei in materie de schimbari climatice se va juca, in 2015, la Conferinta partilor /COP 21/ de la Paris din luna decembrie, a declarat, marti, in evenimentul ‘Un Martisor ecologic ŤParis Climat 2015ť impotriva schimbarilor climatice’, François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania. ‘Avem in fata noastra o provocare asumata si anume stoparea incalzirii globale….

      Citește mai departe

      Fostul secretar britanic al Mediului, Owen Paterson, acuza UE si ONG-urile ca ameninta vietile a milioane de oameni

      Owen Paterson, fostul secretar britanic al Mediului, acuza Uniunea Europeana si ONG-urile de mediu ca refuzul lor de a accepta culturile modificate genetic inseamna, practic, condamnarea la moarte a persoanelor din tarile aflate in curs de dezvoltare. Owen Patterson va participa la o conferinta in Africa de Sud si in care va denunta “bula verde”…

      Citește mai departe
      Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

      Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

      Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

      Citește mai departe
      Securitatea alimentară, în pericol din cauza încălzirii climatice

      Securitatea alimentara, in pericol din cauza incalzirii climatice

      Accelerarea incalzirii climatice ridica numeroase semne de intrebare in privinta productiei agricole mondiale in deceniile urmatoare, au avertizat duminica oameni de stiinta, in opinia carora sunt necesare profunde schimbari in societate pentru a putea face fata acestei situatii, relateaza luni France Presse. ‘Lumea poate fi hranita in 2050, insa, pentru ca acest lucru sa fie…

      Citește mai departe

      Apele Romane implementeaza proiectul WATMAN in valoare de 63 milioane de euro

      Vineri, 6 februarie, la Administratiei Bazinale de Apa Olt, a avut loc o conferinta de lansare a proiectului „Watman – Sistem informational pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, proiect prin care se pun bazele aplicarii strategiei nationale pentru managementul resurselor de apa, inclusiv a situatiilor generate de fenomene hidrologice extreme (seceta si ape…

      Citește mai departe
      Schimbările climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populației din Insula Paștelui

      Schimbarile climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populatiei din Insula Pastelui

      Argumentul de ordin istoric invocat pentru a explica declinul populatiei de polinezieni din Insula Pastelui ar putea fi invalidat, conform unei noi cercetari publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences, care sustine ca la originea misteriosului fenomen s-ar fi putut afla schimbarile climatice regionale, scrie techtimes.com. Multi oameni de stiinta au sustinut ca…

      Citește mai departe
      Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

      Pentagonul considera ca schimbarile climatice prezinta riscuri imediate pentru securitatea nationala

      Cresterile generale de temperatura, topirea rapida a ghetarilor si alte efecte ale schimbarii climatice prezinta „riscuri imediate” pentru securitatea nationala a Statelor Unite si operatiunile lor militare si umanitare in lume, a avertizat luni Pentagonul. Intr-un raport prezentat ca o foaie de parcurs pentru adaptarea la schimbarea climatica, Departamentul american al Apararii a explicat ca…

      Citește mai departe
      Schimb?rile climatice, cauza celei mai grave secete din istoria Californiei

      Schimbarile climatice, cauza celei mai grave secete din istoria Californiei

      Un grup de cercetatori de la Universitatea Stanford (California) a corelat seceta extrema din ultimii trei ani, cea mai grava din istoria acestui stat, cu efectele schimbarilor climatice, mai ales cu emisia gazelor cu efect de sera, informeaza marti EFE. „Conditiile atmosferice asociate secetei fara precedent care afecteaza in prezent California sunt ‘foarte probabil’ legate…

      Citește mai departe
      Al cincilea raport de evaluare privind schimb?rile climatice

      Romania, Republica Moldova si Ucraina isi unesc eforturile in vederea adaptarii la schimbarile climatice in Delta Dunarii

      Reprezentanti ai Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), Comisiei Europene (CE), Ministerului Mediului si institutii din Republica Moldova, Ucraina si Romania s-au intalnit saptamana aceasta la Tulcea, unde a avut loc Conferinta internationala privind adaptarea la schimbarile climatice in sub-bazinul Deltei Dunarii. Scopul intalnirii a fost preluarea de carte autoritati a masurilor de adaptare…

      Citește mai departe
      Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca s? se adapteze la înc?lzirea global?

      Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca sa se adapteze la incalzirea globala

      Algele marine pot evolua foarte rapid pentru a se adapta incalzirii globale, ceea ce arata ca unele forme de viata pot fi mult mai rezistente decat se credea in fata temperaturilor si aciditatii crescute ale aceanelor, potrivit unui studiu german publicat in Nature Climate Change, transmite Reuters. Evolutia este de obicei omisa in previziunile stiintifice…

      Citește mai departe
      Scoar?a planetei se ridica din cauza secetei

      Scoarta planetei se ridica din cauza secetei

      Seceta, unul dintre cele mai studiate fenomene climatice, afecteaza de peste un deceniu vestul Statelor Unite si a dus la schimbarea peisajului de aici intr-un mod bizar. In total, cantitatea de apa pierduta din aceasta zona este de 238,5 trilioane de litri. Cercetatorii de la Scripps Institution of Oceanography din cadrul Universitatii California din San…

      Citește mai departe