Fostul secretar britanic al Mediului, Owen Paterson, acuza UE si ONG-urile ca ameninta vietile a milioane de oameni

Fostul secretar britanic al Mediului, Owen Paterson, acuza UE si ONG-urile ca ameninta vietile a milioane de oameni
Fostul secretar britanic al Mediului, Owen Paterson, acuza UE si ONG-urile ca ameninta vietile a milioane de oameni

Owen Paterson, fostul secretar britanic al Mediului, acuza Uniunea Europeana si ONG-urile de mediu ca refuzul lor de a accepta culturile modificate genetic inseamna, practic, condamnarea la moarte a persoanelor din tarile aflate in curs de dezvoltare.

Owen Patterson va participa la o conferinta in Africa de Sud si in care va denunta “bula verde” formata din birocrati si grupuri de presiune. Patterson sustine ca o revolutie alimentara ar putea sa salveze Africa de la foamete. Lumea este in momentul de fata pe punctul de a genera o noua revolutie verde, de tipul celei care a hranit un miliard de oameni in 1960 si 1970, atunci cand populatia lumii crescuse vertiginos.

Dar o astfel de miscare este in pericol din cauza occidentalilor care incearca sa isi impuna “fetisurile” alimentare in lumea aflata in curs de dezvoltare, iar acest lucru va reprezenta cea mai mare provocare a societatii moderne. Folosirea culturilor modificate genetic se extinde in SUA si Africa de Sud, iar studiile privind soiurile rezistente la seceta au primit aprobarea de a fi implementate in Orientul Mijlociu si Africa. Owen Patterson acuza “bula verde” ca dezinformeaza si raspandeste mituri, opunandu-se acestor studii, chiar si in tari in care acestea au sustinerea fermierilor.

In discursul sau, Patterson va acuza Uniunea Europeana ca impune tarilor din Africa sa nu cultive organisme modificate genetic, amenintand ca in cazul in care acest lucru se va intampla, importurile din statele africane vor fi sistate. In plus, va condamna desfiintarea postului de consilier stiintific sef al UE, functie detinuta de Anne Glover, cea care era o sustinatoare a culturilor modificate genetic.

In momentul de fata, aproape 6.000 de copii mor zilnic in tarile aflate in curs de dezvoltare din cauza deficitului de vitamina A, iar aceste decese ar putea fi prevenite prin introducerea orezului “auriu” modificat genetic.

“Acesta este un moment in care Africa poate beneficia de o oportunitate extraordinara. Progresele inregistrate in domeniul stiintelor plantelor promit initierea unei a doua Revolutii Verzi, una care nu numai ca ar putea hrani 9-10 miliarde de oameni, atat cat va numara populatia planetei pana in 2050, dar una care ar putea pune capat rusinii ca exista aproape un miliard de oameni care merg la culcare in fiecare noapte infometati si subnutriti”, a declarat owen Patterson.

“Ei sustin ca sunt ecologisti si umanitari. Dar politicile lor condamna miliarde de oameni la foamete, saracie si subdezvoltare. Iar insistenta lor de a pastra tehnicile agricole primitive si ineficiente ar putea duce la devastarea arealelor salbatice, decimarea speciilor si a biodiversitatii. Aceste organizatii si institutii pretind ca apara interesul planetei si a spatiului rural, cand, de fapt, e din ce in ce mai clar ca se concentreaza pe probleme gresite – in timp ce profita frumos”, a concluzionat Owen Patterson.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente