VIDEO Dezastru ecologic la Calnic – pentru al patru-lea an consecutiv, padurea ia foc

1
922

Un puternic incendiu de vegetatie a izbucnit azi dimineata in marginea unei paduri de la marginea Resitei, in cartierul Calnic.
Probabil ca cineva a aprins intentionat iarba uscata de atata seceta sau o fi aruncat o tigare aprinsa, cert este ca flcarile au cuprins cu repeziciune vegetatia uscata fiindca la Resita nu a mai plouat serios de multe timp. Totul este uscat, totul este vestejit si nu este nevoie decat de o scanteie pentru a provoca un dezastru fiindca in zona sunt litiere de salcam si rasinoase.

Flacarile au scapat de sub control si au intrat in padurea de molid parjolind totul in cale. Focul a cuprins brazii si o plantatie de molid din apropiere. Focul a intrat in cimitir si s-a apropiat de case aprinzand acoperisul unei anexe.

Pentru oprirea si lichidarea focului au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic, angajatii Primariei Resita de la Situatiile de Urgenta si localnicii care s-au luptat cu focul intretinut si de un vant destul de tare, mai bine de 6 ore. La nici 20 de metri de locul incendiului, se afla o statie de carburanti.

In prezent o cauza exacta a focului nu se cunoaste, dar este cunoscut faptul ca incendierea pajistilor uscate este o practica generala a crescatorilor de animale. Cu toate ca exista legi care interzic si pedepsesc acest lucru, pana in prezent in Caras Severin, nimeni nu a fost prins si nici amendat niciodata.

Pompierii se gandesc cu groaza la ce va fi la toamna in cazul in care seceta continua fiindca incendiile de vegetatie au inceput sa isi faca simtita prezenta inca de la jumatatea lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.