Fiecare cautare pe internet cu motorul Ecosia inseamna 0,5 centi pentru plantarea unui copac

La fiecare cautare facuta de o persoana pe internet prin motorul Ecosia, 0,5 centi sunt donati in scopul plantarii unui copac in Burkina Faso, Africa. Regiunea a fost devastata, de peste jumatate de secol incoace, de seceta, iar, prin plantarea copacilor, ecosistemul isi poate reveni, iar oamenii, la randul lor, vor avea beneficii.

Google a fost mereu prezent in stiri cu initiativele sale verzi: a incercat sa cumpere o companie vegana de cheesburgeri (sursa) – dar nu a reusit; si-a propus sa ofere Wi-Fi intregului stat Sri Lanka (sursa), cu ajutorul dronelor; ba chiar lucreaza de mult timp la prototipul unei masini care se conduce singura si consuma putin. Ecosia este un motor de cautare mai nou, dar care a gasit, de la inceput, modalitatea sa atraga atentia asupra sa si sa devina extrem de popular.

Astfel, pentru fiecare cautare realizata pe internet prin Ecosia, 0,5 centi merg, ca donatie, pentru plantarea unui copac in Burkina Faso. Cand se petrece cautarea, Ecosia face bani din anunturile publicitare afisate. Fiecare cautare aduce cam jumatate de cent, in acest fel. Pentru a planta un copac, este nevoie de 28 de centi. Astfel, 56 de cautari inseamna un copac plantat in Africa. Si ce inseamna pentru un singur individ sa faca 56 de cautari intr-o zi? Poate chiar mai multe?

Macar asa, prin Ecosia, le face cu un dublu scop: afla ce vrea sa stie si contribuie la reimpadurirea regiunii afectate de seceta din Burkina Faso. Refacerea ecosistemului va insemna mai multa hrana pentru locuitori, poate chiar locuri de munca, precum si o stare generala de bine, generata de o natura putin mai verde. Pana in prezent, sistemul propus de Ecosia a dus la plantarea a aproape 2,5 milioane de copaci. Vreti sa ajutati sa fie si mai multi? Intrati pe Ecosia.org si cautati orice!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente