Se cauta voluntari pentru cea mai mare actiune de impadurire – vor fi plantati 1 milion de puieti

Primariile, ONG-urile, companiile si institutiile din Timisoara si din judetul Timis sunt chemate la cea mai mare actiune de impadurire din Romania: Vor fi plantati 1 milion de puieti.
„Sambata, 24 octombrie, sub deviza „Plantam! Ingrijim! Impadurim!” plantam 1.000.000 de puieti si apoi ii ingrijim pana ajung la maturitate”, spune Simona Calapod, networking ONG. Proiectul este organizat de echipa „Plantam fapte bune in Romania”. Va fi plantat milionul de puieti fie pe plantatiile oficiale ale proiectului, fie prin organizarea unor standuri in principalele orase din fiecare judet in care se vor distribui puieti tuturor celor care iti iau angajamentul sa-i planteze in acea zi (in fata blocului, in curtea proprie, in parcul de joaca al copiilor, in curtea scolii, a bisericii, in aliniamentele stradale etc.)
Propunerea este lansata catre toate ONG-urile, companiile si primariile din Timis si din Timisoara pentru ca sa se implice in organizarea acestui obiectiv major. Implicarea poate avea loc in oricare din urmatoarele moduri: implicarea in organizarea locala; identificarea unor primarii care poseda terenuri publice neproductive pe care s-ar putea impaduri; recomandarea spre alte ONG-uri care s-ar putea implica in organizarea unei plantatii oficiale (lista confirmarii terenurilor aici) sau a unor standuri intr-un oras din judet; recomandarea spre companii locale care ar putea sprijini cu voluntari, resurse materiale sau financiare; recomandarea spre publicatii sau persoane publice locale care ar putea promova initiativa; sprijin in identificarea unor surse de participanti la actiunile de plantare, ingrijire si completare care se vor desfasura in urmatorii ani (mentionam ca voluntarii propriu-zisi se vor putea inscrie exclusiv pe platforma Komunomo disponibila pe website); prin organizarea si functionarea standurilor la nivel localitatii dumneavoastra.
Beneficiile ONG-urilor in cadrul colaborarii pot fi: vizibilitatea in calitate de membru organizator al acestui demers national (website, raportul final, comunicat de presa, prezenta la evenimentele nationale sau locale); implicarea intr-o initiativa de anvergura nationala, cresterea portofoliului organizatiei; networking cu alte organizatii din intreaga tara (fie de protectia mediului sau alte specializari); acces la training-uri nationale (alaturi de ceilalti colegi ai proiectului din intreaga tara).
In 5 ani de activitate am implicat 12.528 voluntari care au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 judete ale tarii; am realizat Harta taierilor de paduri – aplicatia online prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara – aceasta a fost sprijinita de Ambasada SUA in Romania si Ambasada Marii Britanii la la Bucuresti; in 2013 am primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor ni s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Va asteptam alaturi de noi sa punem impadurirea Romaniei la cale. Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, a subliniat Simona Calapod. Detalii: e-mail:[email protected] : http://www.plantamfaptebune.ro; facebook: http://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *