Array

Seceta extrema: California si-a redus consumul de apa

Locuitorii Californiei si-au redus consumul de apa in luna iunie cu 27%. Recomandarea guvernatorului fusese o reducere de 25 de procente, pentru a combate efectele secetei care afecteaza de cativa ani acest stat american.

california_redus_consumul_apa

California se confrunta cu o seceta extrema de patru ani. Motiv pentru care autoritatile au recomandat populatiei in luna aprilie sa diminueze consumul de apa cu un sfert. Un procent mare, dar care a fost depasit in mod surprinzator de locuitorii acestui stat american.

“Californienii inteleg severitatea secetei si actioneaza, dupa cum indica cifrele publicate astazi”, observa sefa Comitetului de Control al Resurselor de Apa din California, Felicia Marcus.

“Raportul arata ca locuitorii stiu ca trebuie sa continue sa economiseasca apa pe temperaturile ridicate din timpul verii si au pastrat sistemele de stropire inchise inca mai inainte decat ar fi facut-o in timpuri normale”, spune ea.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a instituit masuri de urgenta considerate istorice, in luna aprilie, pentru a reduce cu 25% consumul de apa in California. Masurile au intrat in vigoare la inceputul lunii iunie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente