Vier Pfoten la RFI, despre uciderea leului Cecil: Vanatoarea la tarc este o executie

0
645

„Vanatoarea la tarc este o activitate complet lipsita de sportivitate, total neetica”. Iata ce spune la RFI coordonatorul de campanii la organizatia Vier Pfoten, Shahin Ciobotea, dupa uciderea leului Cecil in Zimbabwe, incident ce a scandalizat lumea iubitorilor de animale.

cecil-protests

Leul Cecil a fost atras ilegal de un colectionar american de trofee in afara Parcului National unde se afla. Barbatul si-a exprimat ulterior regretul.

Acesta este insa doar unul dintre sutele de cazuri similare, spune coordonatorul de campanii la Vier Pfoten, Shahin Ciobotea.

„Sunt animale crescute in ferme speciale, animale care sunt in contact cu omul si atunci instinctele de conservare legate de om sunt mult atenuate, sunt crescute special pentru a fi apoi date spre vanatoare. Este ca un fel de executie, daca vreti”, afirma el.

„Activitatea se desfasoara cam asa: puii sunt folositi mai intai ca atractii turistice, turistii se pot juca cu ei contra cost, pot sa-i plimbe, se fotografiaza cu ei si asa mai departe, dupa care un leu este considerat foarte bun de vanat intre varsta de patru si sapte ani si in momentul acela este transportat in alte zone unde se desfasoara aceasta vanatoare, nu intotdeauna vanatoarea are loc acolo unde este ferma”, spune Ciobotea.

„Pentru trofee, cei mai buni clienti ar fi SUA si UE. Intre 2007 si 2012, in SUA au fost transportate cam patru sute de trofee de lei pe an”, precizeaza responsabilul Vier Pfoten.

„Vanatoarea la tarc este o activitate complet lipsita de sportivitate, total neetica”, declara el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.