Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa

Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa
Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa

Seceta fara precedent si restrictiile privind consumul de apa din California arata ca “schimbarea climatica nu este o farsa”, a declarat duminica guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown.

Implicatiile pentru restul tarii, care se bazeaza pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown. “Vremea cu care se confrunta California, aceasta vreme se va reflecta si se va manifesta si in alte parti ale lumii. Si va pot spune, de aici din California, ca schimbarea climatica nu este o farsa. Ne confruntam cu ea si este ceva grav”.

Localitatile din California trebuie sa isi reduca folosirea apei cu 25 la suta, iar cetatenii care nu se conformeaza pot fi amendati. “Ideea ca mica ta peluza este udata zilnic din belsug este de domeniul trecutului”, a declarat Brown, joi, cand a anuntat noile restrictii.

Luna trecuta, Brown i-a criticat pe cei care pun sub semnul indoielii stiinta incalzirii globale, inclusiv pe senatorul de Texas Ted Cruz, afirmand ca opozitia fata de eforturile presedintelui Barack Obama de a reduce emisiile de carbon sunt “la limita imoralitatii”. California este cel mai mare producator agricol american, cu o productie a fermelor evaluata la 48,8 miliarde de dolari in 2013, potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA). Cele 3,6 milioane de hectare de terenuri agricole irigabile reprezinta aproximativ 80 la suta din apa consumata de oameni in acest stat, potrivit Institutului de Politici Publice din California.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente