Olanda exporta de aproape 1 miliard de euro produse ecologice

Niciun mare retailer nu vinde fructe si legume ecologice romanesti
Olanda exporta de aproape 1 miliard de euro produse ecologice

Cele mai recente cifre oferite de catre asociatia Bionext, arata ca vanzarile la export ale produselor ecologice olandeze au crescut puternic in 2014.

Vanzarile la export in sectorul ecologic olandez s-au ridicat la 928 de milioane de euro in 2014 – cu 11% mai mult fata de 2013. Exportul de produse ecologice consta in special din morcovi, rosii, branza, oua si cereale.organicoogstbewerkt Cea mai mare crestere la export a fost a legumele ecologice produse in sere, care a crescut de la 43 la 50 milioane de euro.
Germania este de departe cea mai importanta piata de export, cu o pondere de peste 40%. Multe companii ecologice lucreaza indeaproape cu clientii lor din Germania, unde au deschis mai multe sucursale. Dupa Germania, cele mai importante piete de export sunt Belgia, Franta, Scandinavia si Marea Britanie. Exporturile catre Statele Unite si Asia au o crestere puternica si ofera perspective incurajatoare pentru viitor.

Daca vanzarile globale de produse ecologice au o valoare de peste 80 de miliarde de dolari, rezulta ca Olanda a devenit un jucator important pe piata de produse ecologice, din intreaga lume, cu aprope un miliard de produse ecologice exportate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente