Reciclare de baterii si becuri Bistrita-Nasaud

0
878
Reciclare de baterii și becuri Bistrița-Năsăud
Elevii privesc partea pozitivă a colectării bateriilor uzate
Reciclare de baterii si becuri Bistrita-Nasaud
Reciclare de baterii si becuri Bistrita-Nasaud

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud a organizat proiectul „Da la reciclat bateriile descarcate si becurile consumate!”

Proiectul este realizat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. Proiectul s-a desfasurat pe raza judetului Bistrita-Nasaud, in unitatile de invatamant primar din mediul rural si a avut ca activitati componente colectarea deseurilor de baterii portabile uzate si corpuri de iluminat, activitati proprii (educative, practice si de creatie) pentru incurajarea obiceiului de colectare a bateriilor si a corpurilor de iluminat si realizarea unei lucrari intitulate „Ecoestetica bateriilor si becurilor”.

Fiecare din cele 54 de unitati de invatamant inscrise in proiect cu un numar total de 760 de elevi, a primit kituri de colectare pentru cele doua categorii de deseuri respectiv baterii portabile uzate si corpuri de iluminat, kituri ce au fost instalate in incinta unitatilor de invatamant pentru intreaga perioada de derulare a proiectului, urmand ca acestea sa ramana montate in scoli pana la finele anului scolar.

Unitatile de invatamant au fost grupate in 6 zone principale din judetul Bistrita-Nasaud, intreaga cantitate de deseuri colectata de acestia si preluata de reprezentantii RoRec Bistrita ridicandu-se la 1264,9 kg. Din aceasta cantitate 300 kg reprezinta aportul altor voluntari implicati in proiect.

APM Bistrita-Nasaud impreuna cu RoRec Bistrita si ISJ Bistrita-Nasaud au desemnat castigatorii pentru cea mai mare cantitate de baterii portabile uzate si corpuri de iluminat colectate astfel:
-Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bargaului cu o cantitate de 44 kg;
-Liceul Tehnologic Feldru cu o cantitate de 80 kg;
-Liceul Tehnologic Telciu cu o cantitate de 44 kg;
-Liceul Tehnologic „Ion Caian RomanulL” Caianu Mic cu o cantitate de 40 kg;
-Liceul Teoretic „Constantin Roman Vivu” Teaca cu o cantitate de 41 kg;
-Scoala Gimnaziala Matei cu o cantitate de 51 kg.

Premiile consta in cate o multifunctionala (xerox/scaner/imprimanta) precum si 108 premii acordate pentru cate doi elevi din fiecare scoala participanta pentru implicare deosebita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.