Ministerul Mediului cauta terenurile degradate apte pentru a fi impadurite

Ministerul Mediului cauta terenurile degradate apte pentru a fi impadurite
Ministerul Mediului cauta terenurile degradate apte pentru a fi impadurite

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP0 va realiza, in perioada 2015-2016, un studiu pentru identificarea la nivel national a tuturor terenurilor degradate apte pentru a fi impadurite, studiu care va sta la baza unui Program multianual de impaduriri, a anuntat, marti, ministrul Gratiela Gavrilescu, in cadrul unui eveniment de profil.

”Conservarea padurilor din Romania trebuie abordata prin planuri pe termen lung, nu de la un an la altul. De aceea, in perioada 2015-2016 vom realiza un studiu pentru identificarea la nivel national a tuturor terenurilor degradate apte pentru a fi impadurite, studiu care va sta la baza unui Program multianual de impaduriri. Ne-am propus sa triplam media anuala de crestere a suprafetelor padurilor din Romania, situata pana acum la sub 2.000 hectare pe an. In acest sens, pentru 2015 intentionam sa sustinem extinderea fondului forestier national cu peste 7.000 ha”, a afirmat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialului, tinta ministerului de resort este ca suprafetele impadurite sau cele regenerate sa depaseasca suprafetele exploatate forestier. ”Odata cu declansarea campaniei de primavara, in Luna Padurii am dat startul unei ofensive care sa ne readuca intr-o situatie normala: aceea in care suprafetele impadurite sau cele regenerate sa depaseasca suprafetele exploatate forestier. Am canalizat eforturi bugetare si umane din sistem pentru descurajarea, pana la stopare, a defrisarilor ilegale”, a subliniat Gavrilescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente