Prefectul de Neam? sus?ine promovarea produselor autentice ?i agriculturii ecologice

Bucuresti: Targul national al produselor ecologice, o lectie de creatie gastronomica

Un nou atelier de creatie gastronomica ii asteapta pe bucuresteni la Targul national al produselor ecologice, traditionale si naturale care se desfasoara, de vineri pana duminica, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti. Lectia nr. 1 Sambata si duminica, incepand cu ora 11:00, Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, va invata…

Citește mai departe

Sfaturile alimentare ale celebrului doctor Oz pentru prevenirea cancerului

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe
Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima

Usturoiul crud are efecte miraculoase la persoanele diagnosticate cu cancer

Exista multe studii care arata ca usturoiul crud are efecte miraculoase la persoanele diagnosticate cu cancer. Nu uitati sa-l introduceti constant in dieta. Cercetatorii recomanda consumul de usturoi, insa recunoasc ca este dificil sa se evalueze beneficiile potentiale ale usturoiului impotriva cancerului. Asta pentru ca noi mancam usturoi in cantitati mici, ca pe un condiment,…

Citește mai departe

Usturoiul salveaza vacile de balonare si pe noi de incalzirea globala

Reducerea volumului de metan eliberat in atmosfera de flatulatiile si ragaielile vacilor (circa 2 miliarde in intreaga lume) prin includerea in hrana a unui ingredient obtinut din usturoi poate indeparta perspectiva incalzirii exagerate a climei. Cel putin asa declara pentru Euronews un profesor de la Aberystwyth University (Tara Galilor), care coordoneaza un program de 5…

Citește mai departe

Vinetele, bune pentru tensiune

Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani si ca medicament. Intrebuintarea lor traditionala ca tratament impotriva cancerului are un suport valabil, deoarece contin substante recunoscute ca inhibitori anticancerigeni. „Studiile demonstreaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de sanatate: au o actiune relaxanta, tonifica organismul si-l purifica, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si…

Citește mai departe

Medicamente in loc de alimente pe masa

Marile greseli de abordare a alimentului ne pot duce la o ineptie, aceea ca in loc de alimente sa avem pe masa noastra medicamente pentru a preveni boala si pentru a avea o calitate deosebita si o longevitate a vietii, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinico-p-schi, citat de Mediafax. Institutiile europene au…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

Preparate eco pe masa de Revelion

Carnatii din vanat, palinca de Oas, cozonacul si biscuitii cu scortisoara sunt preferatele romanilor pentru festinul de Anul Nou. Mancarea ecologica constituie o alternativa gustoasa si sana-toasa la produsele traditionale facute din carne de porc. Preparatele ecologice ajung de Sarbatori fie pe mesele celor care vor sa fie in pas cu stilul „verde” de viata,…

Citește mai departe

La ce este bun usturoiul?

Ca usturoiul e bun pentru sanatate, nu e o noutate. Din 1500, i.Hr., vracii din China si India il foloseau ca si anticoagulant al sangelui. Hippocrate, parintele medicinei moderne, il folosea pentru tratarea cancerului cervical. Louis Pasteur a fost cel care a evocat proprietatile antibacteriene si antifungice ale usturoiului, care l-au inspirat pe Albert Schweitzer…

Citește mai departe

5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Portocale Se stie foarte bine ca…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

„Codul hranei” contestat si in Romania

Codex Alimentarius este o colectie de norme alimentare coordonata de ONU, dar contestata peste tot in lume.In intreaga lume au aparut reactii impotriva „codului hranei”. Criticii sustin ca sunt promovate interesele trusturilor farmaceutice si nu ale consumatorilor. Sistemul de Igiena si Siguranta a Alimentelor – HACCP – Certificat pe baza Directivei 852/2004 UE si Codex…

Citește mai departe

Cunparatorul Eco-Constient

Suntem afectati de criza economica: cresterea somajului, falimente, recesiune, inflatie, imprumuturi de miliarde de EURO de la Fondul Monetar International, introducerea impozitului forfetar, greve… stiri care ne avertizeaza in fiecare zi ca ceva nu este in regula in economia Romaniei. Simtim deja pe propria noastra piele consecintele schimbarilor climatice: mari canicule si secete alternate cu…

Citește mai departe

Plante medicinale, recunoscute de stiinta (I)

Multe plante sunt folosite de mii de ani pentru tratarea problemelor de sanatate, insa doar putine dintre ele au facut obiectul unor cercetari stiintifice. Usturoiul Folosirea regulata a usturoiului este asociata cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au demonstrat ca usturoiul favorizeaza cresterea nivelului de HDL-Colesterol (colesterolul bun) si scaderea celui de LDL-Colesterol (colesterol…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Grasimi da, usturoi ba

Pe fata ambalajului saratelelor Cheese CD scrie „cascaval si usturoi”. Daca citim si pe verso, aflam ca usturoiul este re-pre-zentat de fapt de o aroma cu o pondere de 1,5%. Saratelele analizate au o valoare energetica foarte mare, 384 kcal., care reprezinta aproape un sfert din necesarul zilnic de calorii al unui adult sanatos. Profilul…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe