5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti.

Portocaleportocale

Se stie foarte bine ca vitamina C, care se gaseste in portocale si in citrice, in general, are capacitatea de a lupta impotriva racelilor. O singura portocala iti asigura doza zilnica recomandata de vitamina C.

Usturoiusturoi

Bunicii care te sfatuiau sa mananci usturoi pentru ca e sanatos aveau dreptate. Principala arma a usturoiului este alicina, un tip de antibiotic, ce are proprietatea de a preveni complicatiile cauzate de raceli. E bine sa mananci un catel de usturoi pe zi. Atentie insa, adaugat la mancaruri si fiert isi pierde proprietatile curative!

Ridichi negreridichi negre

Sucul unei ridichi negre, in care ai adaugat putina sare, este un remediu eficient impotriva racelii. Afectiunile respiratorii, nasul infundat ori gatul iritat sunt indepartate cu o cura de ridichi. Au si efect analgezic si te scapa de migrenele puternice.

Meremere

Acest fruct e dusmanul racelilor. Are efect revigorant asupra organismului. Tusea si bronsitele pot fi tratate cu fiertura de mere. Se procedeaza astfel: merele se taie marunt, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Lichidul se bea cald, cate doua lingurite, de opt pana la 10 ori pe zi. Daca bronsita este avansata, atunci este indicat ca in fiertura de mere sa se adauge o lingura de ulei de floarea-soarelui si putina miere de albine. In cazul tusei seci, sunt recomandate merele coapte. Se face un amestec dintr-un mar dat pe razatoare, o ceapa rosie si o lingurita de miere de albine. Copiilor li se recomanda cate o lingura, de sapte-opt ori pe zi. Peste un amestec din cinci parti de mere, sase de radacina de hrean si o parte morcov date marunt pe razatoare, se adauga sare, zahar si smantana dupa gust. Se prepara ca o salata, care este foarte hranitoare.

Hreanhrean

Trateaza mai multe afectiuni asociate sistemului respirator sau urinar. Radacina de hrean poate inlocui tratamentul mendicamentos in cazul bronsitei. Cand esti racit, bea sirop de hrean, care se prepara astfel: o radacina data prin razatoare, amestecata cu patru linguri de miere se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, iar siropul crud se pune deoparte. Resturile ramase se pun la fiert cu putina apa si apoi se strecoara prin presare. Dupa racire, zeama se amesteca cu siropul crud. Bautura obtinuta se recomanda in cazul astmului, al bronsitei si al altor afectiuni ale cailor respiratorii. Se iau trei linguri pe zi.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *