Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385).
sos de usturoi cu aditivi
Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment valoros, avand efecte benefice. In contextul sosului de usturoi, acesta nu numai ca nu isi pastreaza calitatile, dar, global, produsul poate avea efecte adverse asupra persoanelor sensibile sau suferinde de anumite afectiuni. Sosul are si o densitate energetica ridicata. Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, cardio si cerebrovasculare, hipertensivilor, celor cu guta, suferinzilor de cancer, celor cu status proinflamator sistemic. Diabeticii il vor consuma numai cu acordul medicului curant. Cei cu intoleranta la gluten vor testa in prealabil produsul, la fel si alergicii, la mustar.

Ingrediente:

Apa, ulei vegetal 25%, sirop de glucoza-fructoza, iaurt slab 10%, otet, usturoi 2,9%, ierburi, amidon (amidon de grau), sare, mustar (apa, seminte de mustar, otet, condimente, galbenus de ou de casa, amidon modificat (E1420 sau E1440 sau E1404 s.a), regulator de aciditate E270 acid lactic, E330 acid citric, agent de ingrosare E412 guma guar, conservant E202 sorbat de potasiu, aroma, condimente, antioxidant E385 etilen-diamina tetraacetat de calciu, culoare E160a betacaroten. Informatii nutritionale per 100 ml produs: energie 1.170 kj (280 kcal), proteine 1,1 g, carbohidrati 12 g, grasimi 26 gr.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here