Compania care produce Nutella, acuzata ca ar contribui la defrisari masive

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a sustinut ca ar trebui sa se renunte la consumul cremei Nutella deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o „despadurire masiva”, relateaza Agerpres. Aceste declaratii au fost facute luni seara, in timpul emisiunii ‘Le Petit Journal’ a postului de televiziune Canal+, demnitarul…

Citește mai departe
Zacamantul de gaze naturale descoperit in Marea Neagra ar putea avea 100 miliarde metri cubi

Mai educati, salvam Marea Neagra!

Responsabilitatea pentru mediu revine generatiei actuale. Ca sa avem un viitor mai bun, nu avem alta sansa, in prezent, decat sa educam copiii si tinerii in spiritul civismului si sa le imprimam un comportament adecvat cu privire la pastrarea sanatatii mediului inconjurator. Strigatul de ajutor al naturii pare mut si neputincios, dar emite vibratii puternice,…

Citește mai departe
Ce con?ine cu adev?rat Margarina

Ce contine cu adevarat Margarina

Cea mai vehiculata teorie este ca margarina ar fi fabricata din petrol si ca grasimile hidrogenate pe care le contine va predispun la aparitia multor boli. Insa consumul de grasimi bune, din componenta margarinei, este recomandat de specialisti. Este facuta din petrol. Fals. Margarina de noua generatie este un amestec de uleiuri vegetale – in,…

Citește mai departe

Campania „Colecteaza si tu uleiul vegetal uzat!” la Constanta

Campania „Colecteaza si tu uleiul vegetal uzat!”, demarata in luna mai la Constanta de organizatia nonguvernamentala Mare Nostrum, va continua pana la sfarsitul lunii septembrie. Astfel, constantenii au putut afla despre efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, atat asupra mediului, cat si asupra sanatatii. „La cinci litri de ulei vegetal uzat colectat, fiecare persoana va…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe

Un raport al Comisiei Europene invinuieste Europa pentru distrugerea globala a padurilor

Potrivit Greenpeace, UE are nevoie de o strategie pentru zero-defrisari Bruxelles, 2 iulie 2013 – Potrivit unui raport independent lansat de catre Comisia Europeana, din regiunile industrializate, Europa este pe primul loc in determinarea defrisarilor la nivel global[1]. Consumul european de bunuri a dus la pierderi forestiere de cel putin noua milioane de hectare intre…

Citește mai departe
?tevia, remediu naturist

Stevia, remediu naturist

Originara din America de Sud, unde este cultivata ca planta culinara, stevia este una din plantele mult asteptate primavara, de noi toti. Este binecunoscuta in special datorita continutului sau de vitamine A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente, fosfor, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli,fibre si carbohidrati. Printre actiunile benefice se numara si normalizarea nivelului zaharului din…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Societatea ” RESPIRĂ VERDE”

SC RESPIRĂ VERDE SRL colecteaza si transporta in vederea reciclarii sau eliminarii finale deseuri provenite din ulei vegetal dar si grasimi comestibile uzate. Prin intermediul partenerilor sai, Respira Verde a semnat o serie de contracte pentru eliminare finala a deseurilor aferente activitatii de baza, cu o serie de operatori, reusind astfel reciclarea totala a respectivelor…

Citește mai departe

Uleiul vegetal al viitorului

Cercetatorii americani au gasit solutia de a produce un tip de ulei vegetal complet nou, anunta publicatia LiveScience. Revolutionarul ulei este o raritate si combina proprietati care de obicei „nu merg” impreuna: produsul este creat din gliceride acetil si poate fi folosit atat la mancarurile cu nivel scazut de calorii, cat si ca biocombustibil, care…

Citește mai departe

Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g. Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul…

Citește mai departe

Knoppers, zahar si ulei hidrogenat

Compozitia napolitanelor Knoppers s-ar putea rezuma la zaharuri si grasimi, peste care s-au mai adaugat cacao, pasta de alune si cativa aditivi alimentari. Din aceasta cauza, mai ales cei cu probleme de greutate si bolnavii de inima si de ficat trebuie sa evite consumul. Napolitanele cu ciocolata si crema de lapte si alune Knoppers sunt…

Citește mai departe

Dinamism din chimicale

Reclama tv de la Jacobs Dynamix Energy ne prezinta un grup de adolescenti care sunt energizati de consumul acestui produs. Din enumerarea ingredientelor de pe eticheta reiese ca tinerii nu pot fi consumatorii-tinta ai acestui amestec de cafea solubila si complex de vitamine B. Continutul ridicat de cafea solubila nu este indicat in cazul adolescentilor….

Citește mai departe

Ciocolata din margarina si zaharuri

Batonul de ciocolata Metro este un produs realizat in mare parte din zaharuri si uleiuri modificate chimic prin hidrogenare, cu o valoare energetica foarte mare si cu o multime de efecte adverse asupra sanatatii. Batonul Metro este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie…

Citește mai departe

Primul autobuz ecologic din Romania trage pe dreapta

Proiectul experimental privind dezvoltarea transportului public „eco” din Ploiesti a ajuns la final inainte de termenul prevazut. Singurul vehicul care foloseste un amestec de motorina si ulei de rapita va mai circula in sistem bio numai cateva zile.Combustibilul bio a fost asigurat gratie unei sponsorizari. Pana la urmatoarea donatie, autobuzul va folosi numai carburant traditional….

Citește mai departe

Doar miros a miere

Mierea are o pondere de doar 3% din produs, in schimb zaharul si uleiul vegetal hidrogenat sunt materia prima pentru biscuitii cu miere Tess. Biscuitii cu miere Tess au mai mult zahar decat miere, ceea ce face ca produsul sa fie dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Totusi, nu este clar daca zaharul invertit este…

Citește mai departe

Agricultorii vranceni cultiva rapita pentru fabricarea combustibilului biodisel

Agricultorii vranceni renunta la culturile traditionale de grau si porumb in favoarea rapitei. Pentru ca afacerea este rentabila, suprafetele cultivate cu rapita au crescut fata de anul trecut cu doua mii de hectare. In 2008, aproape intreaga productie de rapita a fost exportata. Planta este folosita pentru fabricarea combustibilului biodisel. Taranii vranceni prefera rapita si…

Citește mai departe

Cum sa facem biodiesel?

Cum sa-ti faci propiul biocombustibil ? Oricine poate sa faca biodiesel. Este usor, o puteti face chiar in bucataria dumneavoastra si este mult mai bun decat cel vandut de companii. Motorul dumneavoastra diesel va functiona mai mult si mai bine utilizand biodieselul facut de dumneavoastra. Va fi mai curat si astfel mai sanatos pentru sanatatea…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Peste imbracat in chimicale

Cascavalul ar trebui sa fie principalul ingredient al sosului care imbraca fileul de peste Alaska Pollock, insa are o pondere de doar 2%. Amidonul modificat si uleiul vegetal hidrogenat sunt majoritare, produsul devenind unul periculos pentru sanatate. Fileul de peste Alaska Pollock este un produs care ar fi fost foarte bun daca nu ar fi…

Citește mai departe

Esenta de ulei fara migdale

Esentei de migdale de la Dr Oetker ii lipseste ceva: migdalele. Compozitia acesteia este foarte simpla, ingredientele fiind aroma si uleiul vegetal. Producatorul nu specifica daca este vorba despre aroma naturala sau despre una sintetica. De asemenea, nu putem decat deduce ca a fost folosita aroma de migdale, pentru ca pe eticheta aceasta informatie nu…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Ulei pentru cafea

Toppingul analizat este un adaos lichid sau semilichid utilizat pentru imbunatatirea calitatilor senzoriale ale produselor de tip desert sau salate. Toppingul Adora are un profil nutritional foarte dezechilibrat, fiind practic o emulsie apa-ulei, dar din pacate grasimea vegetala este hidrogenata (tip margarina), nociva pentru sanatate. In conditiile in care margarina (ulei solidificat prin procedee chimice)…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Produsul zilei – Ulei vegetal de galbenele

Uleiul vegetal de galbenele Florame este un produs cosmetic bio recomandat ingrijirii pielii delicate, dar si a celei uscate si iritate. Acest ulei a fost obtinut prin macerarea florilor proaspete de galbenele in ulei vegetal de masline. Ingredientele folosite – galbenelele si uleiul de masline – provin din agricultura ecologica. Produsul poate fi aplicat atit…

Citește mai departe

Burcak ne streseaza tot organismul

Produsul contine grasimi periculoase Inainte de a consuma acesti biscuiti digestivi cititi cu atentie eticheta. Nu au nici unul dintre beneficiile date de produsele similare de calitate. Biscuitii digestivi Burcak au in compozitie faina de griu, faina de griu integrala, ulei vegetal hidrogenat (curmal, soia, floarea-soarelui, ulei de in), zahar, agenti de afinare (carbonat de…

Citește mai departe