Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri.
biscuiti cu aditivi
Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada mai scurta, ceea ce va duce la suprasolicitare, explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Nici ficatul si nici inima nu se vor simti mai bine in cazul consumului frecvent de biscuiti Eti. Acestia contin ulei vegetal hidrogenat care, din cauza modificarilor chimice la care este supus, nu mai este recunoscut de organism, producand probleme in functionarea inimii si a ficatului. Din aceasta cauza, in unele tari, utilizarea lor este interzisa.
Din cauza compozitiei, produsul analizat are si o valoare energetica foarte mare.

ETICHETARE GRESITA
Producatorul a considerat ca nu este important sa traduca toate informatiile, asa incat tipurile de ulei vegetal hidrogenat sunt mentionate doar in limba engleza. Mentiunea este importanta, pentru ca fiecare dintre acestea reactioneaza in mod diferit la tratamentul termic si asupra organismului.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca biscuitii Eti Negro nu sunt recomandati diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor suferinde de boli hepatice, renale, cardiovasculare, celor hipertensivi, bolnavilor de cancer si de afectiuni neurodegenerative. Din cauza continutului de gluten este interzis si suferinzilor de celiachie.

Ingrediente
Faina de grau, ulei vegetal hidrogenat (doar in engleza: palmier, soia, floarea-soarelui, bumbac), zahar invertit, zahar, 7,3% cacao, lapte praf, agenti de afanare (E503 – bicarbonat de amoniu, E500 – bicarbonat de sodiu), sare, emulgator (E322 – lecitina de soia), aroma cu gust natural (ciocolata), 20% crema (zahar, ulei vegetal – doar in engleza: palmier, soia, floarea-soarelui, bumbac) hidrogenat, amidon de porumb, lapte praf, aroma cu gust natural (vanilie).

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,668FaniÎmi place
89CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

De ce sistemul de garanție-returnare este o formă de responsabilitate extinsă a producătorilor?

Pe ai cui umeri cade responsabilitatea în cadrul sistemelor de garanție-returnare? În decursul anilor de când se implementează aceste sisteme, au existat...

„Reprezentanții industriei și comercianții ar trebui să perceapă sistemul de garanție-returnare mai degrabă ca o mare oportunitate”

CursDeGuvernare.ro a organizat în cursul săptămânii trecute o conferință pe marginea proiectului de hotărâre privind sistemul de garanție-returnare pentru ambalajele de băuturi,...