Top cinci cele mai cancerigene alimente

Cancerul poate fi mostenit sau provocat de factori externi. Chiar daca, in primul caz, aparitia bolii nu poate fi prevenita, exista studii care au constatat ca evitarea anumitor alimente intarzie declansarea acestei maladii.   Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate in zaharuri rafinate, carbohidrati procesati, conservanti si grasimi obtinute prin prajire. Efectele acestor produse sunt…

Citește mai departe
”Ghinionul biologic”, vinovat de două treimi din cazurile de cancer – studiu american

”Ghinionul biologic”, vinovat de doua treimi din cazurile de cancer – studiu american

Doua treimi din cazurile de cancer de diferite tipuri sunt cauzate mai ales de ”ghinion”, sustin cercetatorii de la Johns Hopkins University, din Statele Unite ale Americii. E vorba mai precis de mutatii accidentale in ADN si mai putin de obiceiuri daunatoare sau factori ereditari. Cercetatorii americani au studiat 31 de tipuri de cancer si…

Citește mai departe

Riscurile consumului de indulcitori artificiali

Despre indulcitorii artificiali s-au scris nenumarate texte, au fost facute studii, insa nelamuriri inca exista. De aceea, vom aduce mai multe lamuriri cu ajutorul medicului specialist. Multe persoane care nu sunt diabetice folosesc indulcitori artificiali in alimentatie, atat in curele de slabire, cat si pentru mentinerea greutatii. La ce riscuri pentru sanatate se expun aceste…

Citește mai departe

5 reguli esentiale ca sa tii cancerul la distanta

In ultima vreme se vorbeste foarte mult despre cancer. Stresul, alimentatia necorespunzatoare, aerul poluat, iata numai cateva motive care duc la cresterea numarului persoanelor care sunt diagnosticare cu aceasta boala cumplita. Specialistii Prevention.com spun, insa, ca daca respecti anumite reguli poti reduce riscului aparitiei cancerului. 1. Slabeste 5 kilograme! Potrivit Societatii Americane de cercetare a Cancerului, 20%…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Inamicul prietenos

La fel de sigur ca si faptul ca omul de Neanderthal a trait in Epoca de Piatra si omul Neolitic a trait in Epoca de Fier, noi traim astazi in Epoca Plasticului. Chestia asta e cu adevarat miraculoasa: usor, tare, ferm, dar totusi maleabil, rezistent la temperaturi extreme si la presiune. Nu putrezeste, nu se…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe