Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii se remarca mai ales prin continutul de vitamina C (250 mg la 100 g) si prin cel de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B si de minerale precum potasiul (165 mg ), fosforul (20 mg) si calciul (9 mg).
Gogosarii mai contin bioflavonoizi, eficienti datorita proprietatilor puternic antioxidante. Carentele de calciu pot fi corectate prin consumarea sucului de gogosari in amestec cu suc de ardei grasi (cate 150 ml pe zi).
Si petele de pe piele pot fi estompate prin consumul sucului de gogosari, timp de patru-cinci saptamani (cate 100 ml pe zi). „Consumati in cure de lunga durata, gogosarii rosii si verzi previn cancerul de col uterin, de prostata, de pancreas si reumatismul.
Mai mult, o dieta bogata in gogosari previne formarea cheagurilor de sange”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.