Acasă Etichete Biochimie

Eticheta: biochimie

Fasolea rosie, sursa bogata de fibre

Glucidele continute de fasolea cu boabe rosii fac parte din categoria zaharurilor "bune", care nu influenteaza in mod negativ valorile glicemiei, asa cum se...

Gogosarii combat carentele de calciu

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii se remarca mai ales prin continutul de vitamina C (250 mg la 100 g) si prin cel...

Spune-mi ce mananci sa-ti spun cum traiesti

La orice varsta, hrana diversificata este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate. De aceea, meniul cotidian trebuie sa contina alimente bogate in vitamine :A,...

Crengutele tinere ale unor pomi fructiferi ( mar, prun, par, visin ) sunt remedii naturale mai putin cunoscute

In compozitia chimica a acestor leacuri vegetale exista substante active importante de care organismul nostru are nevoie : vitaminele A, B, C, PP, saruri...

Soia modificata genetic Durabila? Responsabila?

In contextul dezbaterilor cu privire la necesitatea cultivarii OMG-urilor in Romania, Asociatia Bio - Romania va prezinta un studiu pe soia modificata genetic, elaborat...

Prunele uscate, surse de antioxidanti

In sezonul rece, prunele uscate sunt o sursa excelenta de nutrienti. Prin uscare, ele pierd foarte putine vitamine si minerale, asa incat proprietatile lor...

Telina atenueaza durerile reumatice

Cel mai frecvent, telina este utilizata ca remediu impotriva reumatismului si gutei. Atat telina comuna, cat si o varietate a sa, telina de radacina...

Vinetele, bune pentru tensiune

Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani si ca medicament. Intrebuintarea lor traditionala ca tratament impotriva cancerului are un suport valabil,...

Rămâi conectat!

104,548FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole recente