Prunele uscate, surse de antioxidanti

Scapă de boli cu ajutorul prunelor uscate
Prunele uscate, surse de antioxidanti

In sezonul rece, prunele uscate sunt o sursa excelenta de nutrienti. Prin uscare, ele pierd foarte putine vitamine si minerale, asa incat proprietatile lor antioxidante se pastreaza in buna masura. Sunt bogate in potasiu, fiind de ajutor persoanelor hipertensive, contin fibre si fier, dar si cantitati importante de vitamina B3.

„100 g furnizand 160 de calorii. In plus aceste fructe gustoase stimuleaza digestia prin continutul bogat de fibre. Datorita unei substante din compozitie, hidroxifenilisatina, prunele uscate sunt un laxativ usor”, spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.

Reteta saptamanii: Pilaf de orez cu prune uscate

Timp de pregatire: 40 de minute

Calorii: 100/portia.

Ingrediente: 200 g prune uscate fara samburi, 50 ml suc de rosii, un pahar de orez, 8 linguri de ulei de masline, doua linguri de cimbru uscat, 100 ml apa minerala, frunze de telina.

Preparare: Se fierbe orezul, apoi se trece printr-un jet de apa. Se adauga prunele uscate taiate cubulete si celelalte ingrediente. Vasul cu pilaf se pune in cuptor pentru 15 minute. Se asezoneaza cu frunze de telina. ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *