Tirgul „D’ale Gurii”: produse traditionale si ecologice pentru savoarea si gustul natural al bucatelor de alta data

0
336
Tirgul "D'ale Gurii": produse traditionale si ecologice pentru savoarea si gustul natural al bucatelor de alta data
Tirgul "D'ale Gurii": produse traditionale si ecologice pentru savoarea si gustul natural al bucatelor de alta data

De vineri pina duminica, la Galeriile „Stefan cel Mare” de linga Casa Modei va avea loc o noua editie a Tirgului „D’ale Gurii”. Oferta este generoasa si diversa: lapte si produse lactate, carne si preparate traditionale din carne, inclusiv pasari taiate si cernatuite in ziua respectiva, legume, fructe, dulceturi, miere de albine, vinuri de casa, produse de patiserie traditionale. Toate fabricate in Iasi, la preturi de producator.
V-ati saturat de gustul de chimicale al preparatelor din supermarketuri? Vreti sa aveti pe masa produse ecologice, traditionale care sa va reaminteasca de gustul si savoarea bucatelor naturale? In prag de sarbatori, iesenii pot renunta la marfa cu „e-uri” si „chimicale” oferita de supermarket-uri, in favoarea unor produse traditionale, ecologice. Produse fabricate in Iasi, la preturi de producator.

Tirgul „D”ale Gurii” revine cu noi editii care se vor desfasura pina in apropierea Craciunului intr-o noua locatie: Galeriile „Stefan Cel Mare” – intrarea se face prin gangul de linga „Casa Modei”.

Prima editie din aceasta serie a Tirgului „D’ale Gurii” se va desfasura in acest weekend, incepind de vineri, 10 decembrie si pina duminica 12 decembrie. Producatorii locali isi vor expune marfurile intre orele 9.00-20.00: lapte si produse lactate, carne si preparate traditionale din carne, inclusiv pasari taiate si cernatuite in ziua respectiva, legume, fructe, dulceturi, miere de albine, vinuri de casa, produse de patiserie traditionale.

Reamintim ca toate acestea vor putea fi achizitionate la preturi de producator, ceea ce inseamna preturi care nu includ „taxa de raft”, „taxa de magazine” sau alte „taxe” ce sint cuprinse in pretul produselor din supermarketuri.

„Organizarea de noi editii ale acestui tirg inedit urmareste doua obiective: sustinerea si promovarea producatorilor ieseni care pot oferi cumparatorilor produse traditionale, ecologice si biologice. Al doilea obiectiv este de a oferi iesenilor o alta optiune la supermarketuri pe rafturile carora gasim de cele mai multe ori produse cu „e-uri” si „chimicale”. Acest tirg este o alternativa pe care o oferim celor ce doresc alimente naturale, biologice, ecologice, fabricate in Iasi dupa retete traditionale. Ii asteptam la acest tirg pe toti iesenii care vor sa aiba pe masa familiei mincaruri ce pot avea savoarea si gustul natural de alta data”, a declarat Ion Manzatu, unul dintre initiatorii si organizatorii Tirgului „D’ale Gurii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.