Turbinele eoliene din Galati au fost scoase la vanzare

0
365
Start la eoliene
In urmatorii ani vor fi realizate parcuri eoliene de peste 4.000 de MW in Romania

Continantal Wind Partners (CWP), fondul privat de investitii care a initiat cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cel de la Fantanele-Cogealac, achizitionat de CEZ, va incepe in aceasta luna negocieri cu ArcelorMittal, E.ON si CEZ pentru vanzarea unui nou proiect eolian, a declarat seful diviziei din Romania a CWP, Radu Popoiu, citat de Bloomberg.

Proiectul pentru care se vor incepe discutiile totalizeaza 232 MW si este amplasat in judetul Galati. Aici se va produce energie suficienta pentru alimentarea a circa 130.000 de gospodarii.

Popoiu a refuzat sa precizeze o suma pentru care ar vinde proiectul, insa a aratat ca Investitia pentru implementarea sa va fi mare de 394 de milioane de euro (524 de milioane de dolari).

„Vom incepe discutii directe cu potentialii cumparatori in aceasta luna sau cel mai tarziu in ianuarie, in functie de interesul investitorilor pentru acest proiect, care este aproape gata. Tintim toti marii jucatori de pe aceasta piata. I-am contactat deja”, a mai spus reprezentantul CWP.

Continental Wind Partners este compania care a initiat proiectul eolian de la Fantanele si Cogealac, achizitionat de CEZ in 2008. Parcul eolian, cel mai mare de pe uscat din Europa, necesita o investitie de 1,1 miliarde de euro si va avea o capacitate totala de 600 de MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.