ROMSILVA A IDENTIFICAT ALTE APROAPE PATRU MII DE HECTARE DE PĂDURI VIRGINE SI CVASIVIRGINE

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a identificat in primul semestru al anului alte 3.840,46 de hectare de paduri virgine si cvasivirgine, solicitand deja introducerea acestor suprafete de padure, aflate in proprietatea publica a statului, in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, conform Ordinului de Ministru 2525/2016. Din acestea, 2.996,38 de hectare sunt paduri…

Citește mai departe

Presedintele GEC Nera: Construirea de microhidrocentrale in zona Prigor va avea efecte grave asupra biodiversitatii

Constructia a doua microhidrocentrale (MHC) pe raul Nera, in judetul Caras-Severin, ar putea avea efecte grave asupra biodiversitatii, a declarat miercuri, 10 februarie, pentru Agerpres, presedintele Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Oravita, Cornel Popovici Sturza. ”Impactul executiei celor doua microhidrocentrale este unul major asupra biodiversitatii, ca si componenta a ecosistemului raului Nera, a partii…

Citește mai departe
Un ONG din Cluj-Napoca propune ”exproprierea pentru spații verzi”

Un ONG din Cluj-Napoca propune ”exproprierea pentru spatii verzi”

Societate Organizata Sustenabil (SOS) cere Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca bugetarea multi-anuala a exproprierilor pentru spatii verzi. Legea nr. 33 / 1994 (Republicata 2011) privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica prevede inclusiv posibilitatea exproprierii spatiilor verzi la art. 6: ”terenurile necesare constructiilor de locuinte sociale si altor obiective sociale de invatamant, sanatate, cultura, sport”….

Citește mai departe

Campanie de educatie ecologica la Chisinau: „Sunt orasul tau, sunt casa ta, ai grija de mine!”

La Chisinau a fost lansata campania de educatie ecologica si mediu „Sunt orasul tau, sunt casa ta, ai grija de mine!”. Actiunea initiata de Primaria Chisinau are ca scop informarea publicului larg cu privire la necesitatea de mentinere a curateniei in oras. Mesajul informational al campaniei este destinat acelui grup de cetateni care din varii…

Citește mai departe

I’Velo deschide un nou centru I’Velo in Bucuresti

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea unui nou centru I’Velo in Bucuresti, sambata, 08 august, incepand cu ora 10:00. Noul centru I’Velo va fi pozitionat in fata intrarii Parcului Titanii, in proximitatea Parcurilor IOR si Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu si va pune la dispozitie bucurestenilor 50 de biciclete galbene. Programul de functionare…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe

Soofa, banca alimentata cu energie solara

Soofa este o banca alimentata solar care ofera energie electrica gratuita in aer liber, tuturor dispozitivelor mobile. „Mobilierul urban inteligent” este dezvoltat de catre Changing Environments, un laborator MIT Media. Acest „mobilier urban inteligent” este conceput pentru a-i ajuta pe oamenii din mediul urban sa-si incarce dispozitivele in timp ce se afla in aer liber….

Citește mai departe

Ecologie à la Botosani, cel mai verde oras al Romaniei: copacii sunt lasati sa creasca prin acoperisurile cladirilor

Un nou stil arhitectural urban a luat nastere la Botosani, din dragoste pentru natura. O patroana de magazin si un proprietar de cabinet medical au lasat copacii sa treaca prin acoperisul cladirilor, oferind o priveliste inedita. Oamenii spun ca iubesc natura si nu s-au indurat sa taie arborii care ar fi trebuit sa faca loc…

Citește mai departe

„Cismele pentru Bucuresti”: o investitie in mediu si in calitatea vietii

Un sistem eficient de cismele si tasnitori in Bucuresti ar reduce poluarea, ar garanta locuitorilor accesul la apa potabila gratuita si ar aduce economii semnificative la bugetul local si in randul bucurestenilor. Asociatia Militia Spirituala, alaturi de alte 15 organizatii din Bucuresti, lanseaza campania Cismele pentru Bucuresti, ca sa promoveze revitalizarea sistemului de cismele atat in randul…

Citește mai departe

San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe

WWF-Romania: Comisia Europeana demareaza procedura de infringement impotriva Romaniei din cauza proiectelor de microhidrocentrale din Muntii Fagaras

Comisia Europeana (CE) demareaza procedura de infringement impotriva Romaniei din cauza unor proiecte de microhidrocentrale demarate pe raurile Dejani-Lupsa si Vistisoara de pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, potrivit WWF-Romania. Organizatia sustine, intr-un comunicat transmis joi AGERPRES, ca a fost informata despre acest fapt printr-o scrisoare oficiala din partea forului european in data de 3…

Citește mai departe

Tanar lovit in cap cu pistolul de un angajat al Politiei Locale din Capitala. Se anunta proteste [video]

https://www.youtube.com/watch?v=VCTnnkH2Gs0 UPDATE – Societatea civila s-a organizat pe Facebook si se pregateste de protest. Diseara, de la ora 19:30, oamenii sunt asteptati in fata sediului Politiei Locale Sector 1 pentru a-si exprime nemultumirea fata de agresiunea tanarului Ionut Cojan. „Luam atitudine impotriva Politiei Locale, o institutie de forta evoluata prin sporirea succesiva a puterilor unor…

Citește mai departe
Bani pierduti prin paletele eolienelor

Bani pierduti prin paletele eolienelor

Ingradite de noua conjunctura, pasiunile pentru energie regenerabila au inceput sa se stinga. Cu cativa ani in urma, atat activistii pentru protectia mediului cat si privitorii de pe margine sustineau in cor ca viitorul nu poate fi altul decat bazat pe energie verde, regenerabila. Zis si facut. Oamenii de afaceri au inceput sa investeasca intr-o…

Citește mai departe

Liceeni din Banatul Montan se pregatesc sa devina ambasadori ai naturii

Organizatia internationala de mediu WWF (World Wide Fund for Nature) creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie. Cu titlul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati”, acesta se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din Resita, Anina, Orsova, Baile Herculane si Lupeni,…

Citește mai departe
Cinci licee din Banatul Montan se pregătesc să devină ambasadori ai naturii sălbatice

Cinci licee din Banatul Montan se pregatesc sa devina ambasadori ai naturii salbatice

Organizatia internationala de mediu WWF (World Wide Fund for Nature) creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie, informeaza un comunicat al organizatiei. Proiectul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din orasele Resita, Anina, Orsova,…

Citește mai departe

ANRE nu a mai identificat supracompensari pentru energia verde

  Reglementatorul pietei noastre de energie (ANRE) nu a mai identificat situatii de supracompensare a productiei de energie regenerabila, care este subventionata prin cote obligatorii de certificate verzi. „Din analiza cost-beneficiu cu actualizare efectuata pentru anul de analiza 2014 la nivel agregat, pentru fiecare categorie de tehnologie de producere a E-SRE, cu luarea in considerare…

Citește mai departe

Fara fumat. 100 de ONG-uri au initiat Coalitia ”Romania respira”

Peste 100 de ONG-uri au initiat Coalitia „Romania respira”, care sustine interzicerea totala a fumatului in spatii publice inchise, in parcuri si in locuri unde se practica sportul, potrivit Mediafax. ONG-urile au precizat ca, in prezent, comportamentul unui grup restrans are prioritate in fata drepturilor majoritatii. Initiatorii Coalitiei „Romania respira” – organizatii neguvernamentale din domeniul tineretului, al protectiei…

Citește mai departe

Tineri activi in salbaticie

Organizatia internationala de mediu WWF, creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie. Proiectul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din orasele Resita, Anina, Orsova, Baile Herculane si Lupeni, fiecare localitate fiind situata in vecinatatea…

Citește mai departe
Acord de principiu al consilierilor generali asupra aviz?rii Parcului Natural V?c?re?ti

Parcuri bucurestene salvate de instanta din mainile dezvoltatorilor imobiliari

Doua proiecte imobiliare care urmau sa fie construite in Capitala peste doua parcuri au fost blocate in instanta, judecatorii constatand ca a fost incalcata legislatia de mediu. Activistii care doresc protejarea mediului cer demolarea constructiilor incepute si refacerea zonelor verzi. Unul dintre cele doua proiecte a fost ridicat in Parcul Tineretului, iar al doilea peste…

Citește mai departe
Iohannis a retrimis Parlamentului Legea de modificare a Codului Silvic: Crează premisa unui tratament juridic discriminator

Iohannis a retrimis Parlamentului Legea de modificare a Codului Silvic: Creaza premisa unui tratament juridic discriminator

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis, luni, Parlamentului, Legea pentru modificarea si completarea Codului Silvic, spre reexaminare, pe motiv ca are prevederi de natura sa limiteze activitatea operatorilor economici si creaza premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator. Klaus Iohannis precizeaza ca motivul retrimiterii legii pentru modificarea si completarea Codului Silvic la Parlament se refera la…

Citește mai departe
Parcuri fotovoltaice la Produleşti

Parcuri fotovoltaice la Produlesti

Unul a fost finalizat, altul este in stadiul de proiect ❚ Odata cu aceste investitii, vin taxe si impozite la primarie si s-au asigurat pana acum sase locuri de munca Finalizarea proiectelor de asociere cu Consiliul Judetean Dambovita pentru realizarea a 2,4 kilometri de asfalt in localitatea Brosteni reprezinta prioritatea zero a Primariei Produlesti. Urmeaza…

Citește mai departe

Cum sunt ciopartite parcurile din Bucuresti de retrocedari si constructii. Capitala risca sa piarda pana la 10% din marile parcuri

Circa 30 de hectare din marile parcuri bucurestene risca sa fie distruse ca spatii verzi si construite daca autoritatile nu vor lua masuri urgente. Este vorba de bucati din parcurile Tineretului, Titan, Circului, Plumbuita si Verdi care au fost retrocedate. Acestora li se adauga alte zeci de hectare pentru care exista cereri de retrocedare sau…

Citește mai departe

CEZ a reclamat Romania la Bruxelles privind amanarea acordarii certificatelor verzi

CEZ a reclamat Romania la Comisia Europeana in legatura cu decizia guvernului de a amana acordarea unor certificate verzi catre producatorii de energie regenerabila, grupul ceh estimand ca ar putea pierde astfel 6 miliarde coroane (230 milioane euro), potrivit Patria.cz. Guvernul a decis, la inceputul lunii iunie, sa amane acordarea unui certificat din cele doua…

Citește mai departe

Romania ar putea reintroduce masuri de sprijin pentru energia regenerabila

Guvernul roman analizeaza posibilitatea modificarii programului de sprijinire a energiilor regenerabile, dupa ce reducerile adoptate anul trecut au facut neprofitabile multe proiecte solare si eoliene neprofitabile, transmite Bloomberg. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni ca Guvernul discuta cu companiile energetice si Autoritatea de reglementare despre o solutie care ar face „din nou profitabile” investitiile…

Citește mai departe

Centrul de informare turistica de la Greci, proiect pilot pentru parcurile naturale din Romania

Centrul de informare–vizitare din Greci, zona Parcului National Muntii Macinului, va fi unul dintre cele mai moderne din tara si ar putea deveni un proiect pilot si pentru celelate parcuri naturale din Romania. Potrivit declaratiei directorului Adminis­tratiei Parcului, vizitatorii vor putea vedea aici elemente ce tin de traditiile zonei, cat si elemente de biodiversitate sau…

Citește mai departe

Scandalul taierilor ilegale in Caras-Severin

Dupa ce in primele episoade ale serialului nostru despre TAIERILE ILEGALE de PADURI din ROMANIA ne-am axat pe zona ARDEALULUI, astazi va prezentam situatia “MASACRULUI” din zona CARAS – SEVERIN, acolo unde PARCURILE NATIONALE sunt de-a dreptul “MUTILATE”. Motivul este unul HALUCINANT: intarzierea documentelor permite, sub protectia legii, aceste DEFRISARI ILEGALE. “Scandalul taierilor ilegale continua…

Citește mai departe

Coalitia Natura 2000 atrage atentia asupra subfinantarii ariilor protejate

Guvernul supune dezbaterii publice proiectul de HG pentru aprobarea bugetului Administratiei Fondului de Mediu pe anul 2015. Conform acestui proiect, pentru programul Conservarea biodiversitatii si Administrarea ariilor naturale protejate este alocata suma de 6 milioane de lei. “Coalitia Natura2000 solicita Guvernului o alocare bugetara responsabila bazata pe estimarile reale pentru un Program National pentru managementul…

Citește mai departe